Počelo obilježavanje 26. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH

Počelo obilježavanje 26. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH

 

Na šehidskom mezarju Kovači, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem počasti svim šehidima i poginulim pripadnicima Armije RBiH jutros je počelo obilježavanje 26. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH.

Delegacija Kantona Sarajevo, koju je predvodio ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo, položila je cvijeće ispred spomen-obilježja svim šehidima i poginulim braniteljima koji su ukopani na mezarju Kovači, nakon čega je odala počast i rahmetli Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku Predsjedništva BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH.

“Cilj nam je da stalno podsjećamo, ali i da mlađe generacije upoznamo sa odvažnosti i hrabrosti naših branitelja, komandanata, da znaju da je to bila generacija boraca koju je ova država čekala 400 godina, i koja nije dozvolila da agresor uđe u Sarajevo, jer to naši najbolji i najhrabriji sinovi nisu dozvolili”, poručio je ministar Fišo i ovom prilikom.

picture_004.jpg

Kantonalnoj delegaciji se pridružio i premijer KS Adem Zolj koja je obišla i ostale lokacije, gdje je na dostojanstven način odala počast svim poginulima u vrijeme opsade Sarajeva tokom agresije, i to na: mezarju ispred Alipašine džamije, šehidskom mezarju na Stadionu, te na groblju Lav, katoličkom groblju Sveti Josip i pravoslavnom groblju Sveti Marko.

I općinske delegacije su također odale počast, položile cvijeće i na ovaj važni datum prisjetile se heroja odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

U okviru današnjeg dan Programom je planirano održavanje mise zadušnice i parastosa koje će biti upriličene u znak sjećanja na sve poginule branitelje katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti.

Previous Behram-begova džamija i medresa u Tuzli
Next Priče o prekrajanju granica su besmislene, onda bi se i Sandžak mogao pripojiti Bosni

You might also like

NAŠI DANI

Palestinci smatraju da su ih Arapi izdali (Video)

U Gazi i Hebronu protesti protiv sporazuma. Nezadovoljni Palestinci palili su postere čelnika zaljevskih zemalja, američkog predsjednike Donalda Trumpa i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua. Čin arapskih zemalja nazvali su izdajom.

NAŠI DANI

Vučić: Neki u regionu žele da uvuku Srbiju u sukobe; da je obilježe kao nekoga ko je “protiv zapadne civilizacije”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obraćanja javnosti nakon sastanka sa kosovskim Srbima da je pokušao da objasni Srbima sa Kosova da “neki u regionu igraju protiv Srbije”.

NAŠI DANI

Obilježen 4. april – dan kada su Tuzlaci odlučili da se suprostave agresoru

Prije 23 godine tadašnji saziv Skupštine opštine Tuzla donio je odluku o pružanju organizovanog otporu agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Odluku je izglasalo 69 odbornika iz svih političkih stranaka. Prvih