Podrška natalitetu: Darovano pet porodica u Bosanskoj krajini

Podrška natalitetu: Darovano pet porodica u Bosanskoj krajini

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović darovao je pet porodica na području Muftijstva bihaćkog.

Poklon reisul-uleme dodjeljuje se porodicama koje su dobile peto dijete, šesto ili više, a žive na području entiteta RS, odnosno šesto dijete, sedmo ili više, a žive na području entiteta FBiH. Riječ je o podršci porodici i promociji nataliteta, a ova aktivnost Odjela za brak i porodicu finansira se iz Fonda Bejtul-mal.

Poklon reisul-uleme dobile su porodice Selman, Ćehić, Bećirević, Ikić i Velibašić, a u ime reisul-uleme poklone im je uručila dr. Safija Malkić, voditelj Odjela za brak i porodicu u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

“Na ovaj način želimo posjetiti naše višečlane porodice, obradovati ih poklonom reisul-uleme i vidjeti kako žive. Sve ovo što vidimo zaista nam daje snagu, moral i podsticaj da podržavamo ovakve porodice i da širimo njihove pozitive priče. One su najbolji odgovor svima onima koji danas sumnjaju u porodicu, sklad i harmoniju u porodici – kazala je dr. Malkić.

Dodala je da je “na nama da se trudimo da budemo dobri roditelji i članovi porodice, da naša zajednica ima što više snažnih porodica, te tako doprinesemo napretku i boljitku Zajednice i naše domovine Bosne i Hercegovine”.

Poklon reisul-uleme po treći put dobila je porodica Selman Ferida i Merise iz Bosanskog Petrovca. Ranije je poklon reisul-uleme uručen povodom rođenja njihovog sedmog i osmog djeteta, a ovog puta povodom rođenja devetog djeteta – kćerke Šejme.

Ferid Selman je kazao kako je kao otac devetero djece prije svega veoma sretan.

“Poručio bih mladima da se ne boje, svako dijete ima svoju nafaku, nju Bog daje. Ja sam, prije svega, sretan i zadovoljan. Zahvaljujem reisul-ulemi na ovom poklonu, zaista nam znači pažnja koju nam Islamska zajednica pruža” – rekao je Ferid.

Ovom prilikom darovana je i porodica Ćehić Adise iz Cazina, povodom rođenja njenog sedmog djeteta, sina Haabiila.

Poklon reisul-uleme za sedmo dijete dobila je i porodica Bećirević Senada i Almire iz Velike Kladuše povodom rođenja sedmog djeteta – kćerke Asime.

Porodici Velibašić Muharema i Dijane iz Prijedora uručen je poklon povodom rođenja kćerke Ejle, njihovog petog djeteta, kao i porodici r. Ikić Izeta, koji je prije petnaest dana preselio na ahiret, a njegovoj supruzi Mubini iz Bihaća uručen je poklon povodom rođenja njihovog petog djeteta – sina Muhameda, bebi koja je rođena prije tri mjeseca.

Darovane porodice iskazale su veliku radost, ali i zahvalu na ukazanoj im časti. Porodicama su ovom prilikom uručeni i ramazanski paketi Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajedncie u BiH.

Previous Trideset godina nakon rata mi jedni druge zovemo ‘balije’, ‘ustaše’, ‘četnici’
Next Proljetna sjetva je počela, vremenske prilike to omogućavaju

You might also like

NAŠI DANI

Ime mu nisu izgovarali: Arsenal se vratio na ekrane u Kini, ali Ozil je prošao kao Kodro svojevremeno

Mesut Ozil postao je nepoželjna osoba u Kini. Zbog javnih komentara o statusu ujgurskih muslimana u ovoj zemlji Kina Ozila smatra nepoželjnim, a čak su prošle sedmica i zabranili prenos

NAŠI DANI

Vojna vježba na Manjači (VIDEO)

Vježba “Brzi odgovor”, koja je održana na Manjači kod Banja Luke, pokazala je da su snage EUFOR-a zajedno sa partnerima iz NATO-a i Oružanih snaga BiH spremne i sposobne da

NAŠI DANI

Prof. Serwer poziva na sankcije nakon terorizma Srbije na Kosovu: Obustaviti letove Er Srbije za SAD i EU

Autor: Daniel Serwer, profesor na Školi za napredne međunarodne studije Univerziteta Johns Hopkins. -Trudim se da ostanem otvorenog uma i da razumijem suprotne perspektive. Ali postoje trenuci kada to poriče