Pokazati svijetu da i Bosna i Hercegovina ima svoje adute kao i bogatstvo

Pokazati svijetu da i Bosna i Hercegovina ima svoje adute kao i bogatstvo

Slavni bosanski košarkaš Jusuf Nurkić, nakon što je danas u Sarajevu primio priznanje u kategoriji “BH brand ambassador (BH brend ambasador)” na 11. Sarajevo Business Forumu (SBF), poručio je da je ”najbitnije pokazati svijetu da i Bosna i Hercegovina ima svoje adute kao i bogatstvo”.

“Zahvaljujem se svima na pozivu i dodjeli nagrade. Mislim da je jako važno za cijelu Bosnu i Hercegovinu, ne samo za Kanton, da ljudi dolaze i ulažu svoja sredstva”, rekao je Nurkić, bosanskohercegovački profesionalni košarkaš NBA tima Portland Trail Blazersa i član nacionalnog tima svoje zemlje, te dodao:

“Mislim da je naš najbolji adut narod”.

Na SBF-u dodijeljena priznanja "Sarajevo Business Bridge Awards" istaknutim kompanijama i pojedincima
AA

Smatra da potencijali u Bosni i Hercegovini nisu dovoljno iskorišteni. Nada se da će se više raditi na promociji Bosne i Hercegovine, a time će se pomoći i razvoju turizma.

Izvor: Agencije

Previous Balkanska matematička olimpijada: Pet medalja za bosanske matematičare
Next Prof. Almir Badnjević izabran za glavnog urednika časopisa Technology and Health Care by IOS Press

You might also like

SPORT

Adnan Ćatić u lovu na šesti naslov svjetskog prvaka u boksu

Adnan Ćatić, peterostruki svjetski prvak svijeta u boksu, ponovo ulazi u ring. Prvi put nastupa pod zastavom Bosne i Hercegovine!!! Razgovor za DW.

SPORT

Halilhodžić novi selektor Maroka

Bosanskohercegovački fudbalski trener Vahid Halilhodžić novi je selektor reprezentacije Maroka, prenose agencije. Na klupi Maroka Halilhodžić je zamijenio Francuza Hervea Renarda koji je podnio ostavku nakon ispadanja u osmini finala

Ekonomija/Biznis

Sve više Bosanaca vraća se u domovinu i pokreće biznis

Ovih dana privatna firma, koja se jedina u USK bavi izradom i opremanjem dječijih igrališta, intenzivno radi na obnovi igrališta Gradskog vrtića u Bihaću, javlja rtvusk. Izrada i opremanje dječijih igrališta ozbiljan je