Pola miliona KM pomoći iz Bosne i Hercegovine za narod Rohinja

Pola miliona KM pomoći iz Bosne i Hercegovine za narod Rohinja

 

Predstavnici Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) u četvrtak će potpisati protokol o realizaciji pomoći narodu Rohinja.

Naime, Odbor za podršku narodu Rohinja, kojeg je formirao reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović pokrenuo je akciju prikupljanja novčane pomoći za kupovinu životnih namirnica koje bi se distribuirale u izbjegličkim kampovima u Bangladešu u kojima žive prognane Rohinje.

Do sada je u džamijama IZ u BiH i njenoj dijaspori, te uplatama na poseban podračun prikupljeno 500.000 KM.

Ovom prilikom, predstavnici Odbora za podršku narodu Rohinja uručit će ček sa ovim iznosom predstavnicima TIKA-e, koja će svojim logističkim kanalima pomoć dostaviti najugroženijim izbjeglicama iz Arakana, javlja MINA.

Potpisivanje će biti upriličeno u prostorijama Rijaseta IZ u BiH.

Previous Arhivi u Bosni i Hercegovini čuvaju oko 60.000 dužnih metara arhivske građe (VIDEO)
Next Nove table dobrodošlice na ulazima u Sarajevo

You might also like

NAŠI DANI

Đonlagić: Pale su sve maske sa HDZ-a, po nalogu Rusije blokiraju izbore, Schmidt ima obavezu nametnuti odluku

Šef Kluba zastupnika Demokratske fronte u Parlamentarnoj skupštini BiH Dženan Đonlagić ocijenio je da današnje protivljenja ministara iz HDZ-a odluci da Vijeće ministara BiH odobri novac za oktobarske izbore jeste

NAŠI DANI

Mohamed Salah pozvao na pomoć Gazi – zahtijeva akciju od svjetskih lidera

Egipatska zvijezda je objavila video i insistirala da ‘čovječnost mora prevladati’ prije nego što je pozvala svjetske lidere da pomognu narodu Gaze, prenose britanski mediji. Zvijezda Liverpoola Mohamed Salah pozvao

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Podignuta optužnica protiv šest osoba za genocid u Srebrenici

(Patria) – Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv RISTIĆ LAZARA zv. ,,Lazo”, rođenog 1958. godine u Zvorniku, državljanina BiH,MIHAJLOVIĆ MLADENA zv. ,,Mlađo”, rođenog 1973.