Politički stručnjak dr. Bassuener: Zaustaviti ovakvu promjenu izbornog zakona u Bosni i Hercegovini

Politički stručnjak dr. Bassuener: Zaustaviti ovakvu promjenu izbornog zakona u Bosni i Hercegovini

Nedavno izlaganje smjernica nove vanjske politike državnog sekretara Blinkena je donijelo dah optimizma za mnoge zemlje, posebno tezom da zapad mora pokazati solidarnost i ujediniti se iza zajedničkih demokratskih ciljeva – poručuje politički stručnjak, Dr Kurt Bassuener u razgovoru za VOA.

-Pogledajte perverznost ovog Izbornog zakona, pa to je nešto za šta se Rusi bore već neko vrijeme. Mi smo se, zapravo, predali ucjeni etnokrata. Na kraju se to sve svodi da se Čoviću osigura da će uvijek biti predstavnik Hrvata. Svi oni koji kažu da to ima veze sa odlukom “Sejdić-Finci” ne vide poentu. Ovo se jednostavno svodi na to da se ugodi lično Čoviću.

Dr Kurt Bassuener smatra da izmjenu izbornog zakona treba jednostavno zaustaviti, kao i prijetnje Dodika i Čovića da u tom slučaju ne dozvole izbore.

VIDEO: blob:https://ba.voanews.com/793b03ea-94c5-450e-b51a-9616941bfa98

Previous Njemačka: Afera trese Demohrišćane - poslanici se bogatili na maskama?
Next Absolute group iz Travnika pravi sportsku opremu za 700 klubova

You might also like

NAŠI DANI

Ukrajina: Ruski vojnik predao tenk ukrajinskim snagama u zamjenu za novčanu nagradu

U zamjenu za obećanu novčanu nagradu jedan ruski vojnik predao je Oružanim snagama Ukrajine tenk kojim je upravljao, objavile su ukrajinske vlasti, javlja AA. Viktor Andrusiv, savjetnik ministra unutrašnjih poslova

NAŠI DANI

Proces koji traje deset godina: Osnovni sud u Srebrenici utvrdio diskriminaciju bošnjačkih đaka iz Konjević Polja

 Osnovni sud u Srebrenici donio je presudu kojom je u cjelosti usvojen tužbeni zahtjev po tužbi djece i roditelja iz Konjević Polja zbog diskriminacije u obrazovanom procesu. Sud je utvrdio

NAŠI DANI

Pripreme za obilježavanje godišnjice osnivanja II Korpusa ARBiH

  U povodu obilježavanja godišnjice osnivanja 2. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine danas je u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona održana konsituirajuća sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje ovog značajnog događaja.