Položeno cvijeće na spomen obilježju Vječna vatra i na mezarju Kovači: Čuvajmo i volimo svoju domovinu

Položeno cvijeće na spomen obilježju Vječna vatra i na mezarju Kovači: Čuvajmo i volimo svoju domovinu

lanovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Denis Bećirović povodom Dana državnosti BiH jutros su odali počast i položiti cvijeće na Spomen-obilježje Vječna vatra.

U okviru obilježavanja 25.novembra – Dana državnosti BiH, delegacije svih nivoa vlasti, Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Kantona Sarajevo, općina, SABNOR-a, koordinacije boračkih organizacija, odale su počast i položile na Spomen obilježju Vječna vatra.

Brojne delegacije nekoliko nivoa vlasti, povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine položile su cvijeće na mezarju Kovači u Sarajevu i mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

Cvijeće su, između ostalih, položili članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Denis Bećirović, predsjednik SDA Bakir Izetbegović i Milan Dunović, potpredsjednik entiteta Federacije BiH.

“Sedamdesetdevet godina nakon obnove državnosti Bosne i Hercegovine, na sceni kako u BiH tako i u nekim susjednim državama, ponovo imamo neke ideje koje pokušavaju napraviti destrukciju BiH. Slobodno se može reći da su to fašističke ideje, pogotovo je to važno da se kaže da današnji dan. Ono što mene često zabrinjava jeste ogromna doza šutnje u BiH kako mladih tako i ovih malo starijih. Zabrinjavajuća je i šutnja akademske zajednice”, poručio je Dunović.

Povodom Dana državnosti BiH položeno cvijeće na mezarju Kovači: Čuvajmo i volimo svoju domovinu
Foto: AA

Mišljenja je da svi skupa, svi građani koji Bosnu i Hercegovinu osjećjau kao svoju domovinu, treba da probude patriotske ideje, da se ponovo oživi antifašistička borba i da shvatimo da je Bosna i Hercegovina danas u izuzetno teškom položaju.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić čestitala je građanima Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

“Čuvajmo i volimo svoju domovinu. Sretni smo što pripadamo generaciji koja svoju budućnost može graditi u našoj Bosni i Hercegovini. Bosna i Hercegovina je srce Evrope, mi se tako osjećamo, mi pripadamo Evropi, kandidatski status je jedan podstrek, znak da Bosna i Hercegovina može bolje i jače i da pripadamo porodici evropskih naroda”, poručila je Karić.

Bosna i Hercegovina danas slavi Dan državnosti, datum kada je prije 79. godina održano Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu na kojem su donesene odluke o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine.

(Agencije/MiruhBosne)

Previous Mostar: Manifestacija 'Bosno i Hercegovino, moja domovino' skreće pažnju na važnost Dana državnosti
Next Svečana akademija u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine - Livno

You might also like

NAŠI DANI

Moderniji i bolji prijevoz putnika u Sarajevu: Potpisan Ugovor za nabavku novih tramvaja

Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja KS, nakon poduzetih niza aktivnosti, danas su završili sve procedure s ciljem unapređenja javnog prijevoza putnika u Kantonu. Ovim povodom, premijer Kantona Sarajevo Mario

NAŠI DANI

Bosanske zimske papuče od ovčijeg krzna došle do kupaca u SAD-u

Tim ‘Intuitive’ predvođen Tahirom i Sabinom Bisić proizveo je papuče od ovčijeg krzna. Veći dio prodaje realiziraju online, pa su kupce pronašli širom Evrope, pa i u SAD-u. Nadaju se

NAŠI DANI

Tanović poručio Karajliću: Sarajevo nije isto jer ga je četiri godine bombardovala srpska vojska

  Nenad Janković, poznatiji kao dr. Nele Karajlić, prije nekoliko dana promovisao je knjigu “Fajront u Sarajevu” u Banjoj Luci, a prilikom gostovanja na televizijama i intervjuima nezaobilazno je pitanje o