Poništeno imenovanje Nadzornog odbora KCUS-a

Poništeno imenovanje Nadzornog odbora KCUS-a

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je utvrđeno da je Nadzorni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu imenovan nezakonito. U praksi, to bi u pitanje moglo dovesti sve kasnije odluke, kao što je razrješenje Sebije Izetbegović, bivše direktorice, ali i imenovanje novog generalnog direktora Ismeta Gavrankapetanovića.

Podsjećamo, Vlada Federacije smijenila je Nadzorni i Upravni odbor KCUS-a, a rješenjem suda nalaže se Vladi Federacije da sve vrate u ranije stanje. Žalba nije dozvoljena.

“Nalaže se Vladi FBiH i Premijeru da preduzme neophodne mjere da bi se u odnosu na podnosioca Zahtjeva uspostavilo zakonito stanje, kao prije donošenja Rješenja od 4.10. 2023. godine, u roku od 15 dana. Ukoliko u ostavljenom roku ne bude postupljeno po nalogu, Sud će podnijeti zahtjev za udaljavanje od dužnosti službenog lica, Premijera FBiH, a po potrebi i izreći novčanu kaznu”, navedeno je u Rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu.

Izvor: federalna.ba

Previous Imamović: Prijeteći otcjepljenjem Dodik modelira ponašanje međunarodne zajednice
Next Tužba Međunarodnom sudu pravde protiv Izraela za slučaj genocida u Gazi

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Desetorica optuženih za genocid i ratne zločine na području Srebrenice nedostupni bh. pravosuđu

 Desetorica optuženih za genocid i ratne zločine u i oko Srebrenice, među kojima i više bivših visokopozicioniranih dužnosnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i vojske republike srpske, nisu dostupni bosanskohercegovačkom pravosuđu. 

NAŠI DANI

Novalić: Ovo je po svim pokazateljima ubjedljivo najuspješnija Vlada FBiH

  Vlada koju predvodim je reformska vlada koja je konkretnim mjerama uspjela riješiti veliki broj ključnih problema našeg društva i postaviti dobre temelje za dalji ekonomski razvoj i napredak –

NAŠI DANI

EU parlament u amandmanu o našoj zemlji ‘oštro osuđuje neustavne secesionističke mjere’ vlasti manjeg entiteta

Europarlamentarci su pozvali u četvrtak na ukidanje veta u odlukama Vijeća o vanjskoj politici kako bi se ojačala globalna pozicija EU-a te na jačanje zajedničkih odbrambenih kapaciteta, a spor među