Popularnim muzičarima iz Bosne žele zabraniti ulazak u Srbiju

Popularnim muzičarima iz Bosne žele zabraniti ulazak u Srbiju

Muzički dvojac iz Srajeva, Jala Brat (Jasmin Fazlić) i Buba Corelli (Amar Hodžić), godinama su među najpopularnijim u Bosni i Hercegovini i okolnim zemljama.

Njihova muzika, do uglavnom mlađe publike, dolazi prvenstveno preko YouTube platforme, a videa muzičkih uradaka koje plasiraju (zajedno ili odvojeno), dosežu rekordne preglede na Balkanu.

Njihov rad nailazi i na mnogobrojne kritike struke, ali i velikog dijela javnosti, koja ne odobrava poruke koje se šalju tekstovima i spotovima ovih muzičara. I privatni život jednog od članova često je na granici zakona i tema ‘crne hronike’.

Međutim, ovih dana u susjednoj Srbiji pokrenuta je peticija da se zabrane nastupi Jali i Bubi u toj zemlji, a kao razlog navodi se incident na njihovom koncertu u Nišu. Navodno je obezbjeđenje ovog dvojca fizički nasrnulo na jednu osobu. Nakon toga pokrenuta je peticija da se Fazliću i Hodžiću zabrani ulazak u tu zemlju.

Uz sve, njih se optužuje da pozivaju na mržnju prema Srbima, mada se ne nude bilo kakvi dokazi u tom smislu.

Primjer tome je i sljedeća objava srbijanskog medija Glas Javnosti:

U međuvremenu, na ovu svojevrsnu hajku ‘nakačili’ su se i u Banjaluci, gdje je otkazan njihov koncert najavljen za 13. august.

Među razlozima, opet se spominje navodna mržnja prema Srbima. Tako je jedan od odbornika u Gradskoj skupštini rekao uz ostalo, da u “njihovim tekstovima postoji i raspirivanje nacionalne mržnje”!

Puno toga što nije primjereno ima u tekstovima i videima pomenutog dvojca, zbog čega ta muzika za mnoge i nema vrijednost, ali teško da mogu naći ono za što ih optužuju.

Da li se radi o nečijoj ljubomori kao glavnoj pokretačkoj energiji kampanje uspjerene protiv Jale i Bube? Njihova popularnost u Srbiji ipak nadmašuje većinu tamošnje scene.

Previous Manifestacija ”Odbrana BiH - Igman 2021”: Domovina je stečevina i blagodat koja nije došla sama od sebe
Next Dolaskom današnjih 500.000 doza vakcina veći bosanski entitet ima više kupljenih nego doniranih doza

You might also like

NAŠI DANI

U Vigemarkovom zamrzivaču, nakon njegovog odlaska iz Bosne, pronađene dvije mrtve zaleđene mačke

Piše: S.V. Lars Gunar Vigemark, bivši šef delegacije EU u BiH, završio je veoma neuspješno svoj mandat. Kada se sagleda šta je sve nađeno, u rezidenciji u kojoj je živio,

NAŠI DANI

Ministarstvo raseljenih osoba FBiH: Povratnicima u Semberiji dostavljena pomoć

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je u posjeti Janji, Bijeljini i Ugljeviku gdje je dostavljena pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima porodicama slabijeg imovinskog stanja. Ministar

NAŠI DANI

‘Osmorka’ i kod Dodika pred vratima

Nakon što je predsjednik RS-a održao press konferenciju u Administrativnom centru entitetske Vlade, na izlazu su novinari zatekli i predsjednika SDP-a Nermina Nikšića i potpredsjednika te stranke Vojina Mijatovića… -Iako