Popularnost bosanskih piramida u Rusiji

Popularnost bosanskih piramida u Rusiji

Popularnost bosanskih piramida u Rusiji neprekidno raste. Prvo, luksuzno izdanje knjige “Sve piramide svijeta: od Gize do Bosanskih piramida” u tiražu od 5.000 primjeraka rasprodano je tokom 2015. godine. Drugo izdanje od 20.000 primjeraka s crno-bijelim fotografijama i plastificiranim omotom, također je rasprodano.

Ruski izdavač “Veche” upravo je štampao još jednu knjigu dr. Semira Osmanagića i to “Nova arheologija: Megaliti i energija Planete”. Poznato je da Osmanagić nikada ne naplaćuje honorar kako bi izdavači mogli prodavati knjige po nižoj cijeni koja je pihvatljiva za što širi krug zainteresiranih.

Pronalazač bosanskih piramida će gostovati u najvećim knjižarama Rusije, u moskovskom “Biblio Globusu” te “Bukvoedu” u St. Petersburgu. U Moskvi će promocija obje knjige biti održana u srijedu 10. augusta u 18 sati, a u Saint Petersburgu u petak 12. augusta također u 18 sati.

Prilikom posjete Rusiji, dr. Semir Osmanagić će se sastati s tri najpoznatija ruska istraživača piramida: graditeljem piramida u okolini Moskve i Ukrajini dr. Aleksandrom Golodom, pronalazačem GDV tehnologije za mjerenje učinka energije piramida dr. Konstantinom Korotkovim s Univerziteta u St. Petersburgu, te graditeljem najvećeg modernog svjetskog piramidalnog kompleksa u sibirskom Tomsku Valery Uvarovom.

Osmanagićeva posjeta Rusiji predviđena je za period od 8.-19. augusta 2016. Ovu priliku on će iskoristiti da pozove građane Rusije da, kao gosti Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, dođu u posjetu bosanskim piramidama, Visokom i BiH, saopćili su iz Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

(MiruhBosne)

Previous Dragan Čavić otvoreno: Kako smo dobili R. Srpsku pred samim vojničkim porazom?!
Next TREBEVIĆ - Pri kraju radovi na najvećem zabavnom parku u regionu

You might also like

NAŠI DANI

Premijer Novalić pozvao građane da ljetuju u Bosni i Hercegovini

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prokomentirao je u četvrtak uvođenje obvezne mjere 14-dnevne samoizolacije za putnike koji u Republiku Hrvatsku ulaze iz Bosne i Hercegovine. – Nismo slučajno

NAŠI DANI

Zenički MUP obaviješten: SOA ponovo selefijama nudila da “odrade nešto” u mesdžidu Stranjani

Bosanskohercegovački državljanin koji živi u Hrvatskoj obavijestio MUP ZDK da pripadnik SOA-e na njega vrši pritisak da sarađuje sa tom obavještajnom agencijom te da od njega traži da “odradi” nešto

NAŠI DANI

Popularnim muzičarima iz Bosne žele zabraniti ulazak u Srbiju

Muzički dvojac iz Srajeva, Jala Brat (Jasmin Fazlić) i Buba Corelli (Amar Hodžić), godinama su među najpopularnijim u Bosni i Hercegovini i okolnim zemljama. Njihova muzika, do uglavnom mlađe publike,