Porast turizma u Mostaru: U Starom Gradu prizori kakvi su bili prije svih restrikcija

Porast turizma u Mostaru: U Starom Gradu prizori kakvi su bili prije svih restrikcija

U Mostar posljednjih dana organizirano stižu grupe turista iz zapadne Evrope. Broj posjeta u predsezoni značajno je veći u poređenju sa prošlom godinom, a to je i nagovještaj uspješne sezone.

Nakon zimskog zatišja, stara jezgra Mostara ponovo je ispunjena turistima. Razgledaju, fotografišu i ne kriju oduševljenje simbolom grada.Posebno ohrabruje broj posjeta u danima vikenda. U Starom Gradu prizori kakvi su bili prije svih restrikcija. Danas su tu turisti iz raznih dijelova svijeta.

Videoprilog BHRT.

Previous Džaferović u Briselu s Von der Leyen i Michelom
Next Slovenci ispred ambasade u Kijevu morali skinuti svoju zastavu jer liči na rusku

You might also like

TURIZAM

Turističke zajednice KS i TK na sajmu u Minhenu

Sajam f.re.e koji se održava u Minhenu (Njemačka) od 19. do 23. februara 2020. predstavlja najznačajniji sajam turizma i putovanja u njemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj. Ova značajna manifestacija okuplja više

BH RAZGLEDNICA

Kupreška kosidba upisana na UNESCO listu kulturne baštine

Takmičenje u kosidbi trave na Kupresu upisano je na UNESCO Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva na 15. zasjedanju Komiteta za očuvanje nematerijalne kulturne baštine. “Na adresu Ministarstva civilnih poslova

TURIZAM

Vlada KS i Visit Sarajevo subvencioniraju posjetu turista iz Srbije

Turistička zajednica Kantona Sarajevo pripremila je program subvencioniranja turističko-ugostiteljskih usluga smještaja putem e-koda “Odmori u Sarajevu” za turiste iz Srbije, kao znak zahvalnosti za donaciju vakcina protiv koronavirusa, prenosi AA.