Porodica Muamera Zukorlića tvrdi da je on otrovan

Porodica Muamera Zukorlića tvrdi da je on otrovan

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić rekao je danas da analize dvije inostrane laboratorije pokazuju da njegov otac, osnivač te partije, Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću, prenosi agencija Beta.

On je u obraćanju javnosti, kojoj su prisustvovali brojni članovi porodice, izjavio da su tim laboratorijama poslali uzorke na analizu, a da rezultati predstavljaju osnov za sumnju da Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

“Prva laboratorija utvrdila je da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga je zaključila da je, na osnovu uzorka koji su dobili, osoba bila otrovana hranom”, kazao je Zukorlić.

On nije precizirao o kojim laboratorijama je riječ, niti iz koje su zemlje, najavivši da će porodica o svemu blagovremeno obavještavati javnost.

Dodao je da će pred pravosudnim organima pokrenuti istragu radi “definitivnog utvrdjivanja uzroka smrti” Muamera Zukorlića koji je obavljao funkciju potpredsjednika Skupštine Srbije.

Bivši sandžački muftija i lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić preminuo je 6. novembra, u 51. godini.

Kao razlog smrti tada je navođen srčani udar.

Izvor: Agencije

Previous Dr Boškailo: Može li u LK stati izjava zapovjednika zloglasnog logora Dretelj - “Ti ćeš doktore biti slobodan kad tad, a ja ću bježati u Argentinu ako mognem'
Next CNN: Među 10 najljepših evropskih putovanja vozom ruta Sarajevo - Mostar

You might also like

SANDŽAK

Za klub dao više golova nego što je odigrao utakmica. Okušao se i u pjevačkim vodama, o Sarajevu pjevao – ko je bio Mustafa Hasanagić?

Fudbalska javnost u Srbiji sa tugom je dočekala vijest da je u 82. godini preminuo legendarni Mustafa Hasanagić, piše B92. Svi dobro znaju da je popularni Muja bio član čuvenih “Partizanovih

NAŠI DANI

Bihać – Obilježavanje slamanja neprijateljske „Februarske ofanzive“

6. februara 1994. godine počela je jedna od najžešćih ofanziva agresora na Bihaćki okrug, koja je trajala do marta iste godine, izvještaca rtvusk. Jučer je u Kulturnom centru u Bihaću, u

NAŠI DANI

105. godišnjica bitke na Monte Meletta-Fior

Obilježavanje 105. godišnjice bitke na Meletta-Fior  održat će se u Austriji na vojnom groblju u Lebringu Svake godine početkom mjeseca juna na vojnom groblju u Lebringu, pored Graza, u Austriji