Poruke s protesta u Ženevi i Parizu: Svi smo spremni stati u odbranu suvereniteta i jedinstva Bosne i Hercegovine!

Poruke s protesta u Ženevi i Parizu: Svi smo spremni stati u odbranu suvereniteta i jedinstva Bosne i Hercegovine!

Stotine naših ljudi iz Švicarske i Francuske prisustvovalo je danas mirnom skupu podrške za Bosnu i Hercegovinu koji je održan u Ženevi.

Zastave Bosne i Hercegovine zavihorile su se u centru Ženeve i odjeknule poruke “Živjela Bosna i Hercegovina!”.

Na skupu su viđene i zastave Republike Bosne i Hercegovine, te cvijeće – ljiljani. Na transparentima su poručili da su “presude Evropskog suda za ljudska prava osnova za budućnost BiH” i “Ja sam za mir”.

“Osjetili smo svi zabrinutost naroda. Dok smo mi širili poruke mira i tražili od svih onih čija je odgovornost da garantuje mir u Bosni i Hercegovini, stizale su nam informacije o dešavanjima u Banjaluci. Zaista je strašno! Ali uprkos svemu, mi ipak poručujemo da smo svi spremni stati u obranu suvereniteta i jedinstva Bosne i Hercegovine. Iako poruke koje nam stižu iz Banjaluke zvuče strašno, ne bojimo se. Jer čvrsto vjerujemo u multietničku Bosnu i Hercegovinu i na podršku Evrope i svijeta kako bi izbjegli tragediju kao onu prije 30 godina”, kazale su Ajla Kuduz i Sedina Delić Tanović, organizatorice protesta, prenosi N1.

Pripremili su i peticiju koju će poslati generalnom sekretaru UN-a Antóniju Guterresu kojom zahtijevaju da se sankcioniše ponašanje Milorada Dodika, SNSD-a, njegovih partnera.

Danas je održan i skup podrške u Parizu, dok se masovni protesti bosanskih građana očekuju sutra u Belgiji, Norveškoj, Austriji, Švedskoj, Italiji itd.

Mirni protest danas je održan i u bosanskoj prijestolnici…

Mirni protest građana ispred Ambasade Srbije u Sarajevu: “Srbija izaziva konflikte među narodima”

Previous Mirni protest građana ispred Ambasade Srbije u Sarajevu: "Srbija izaziva konflikte među narodima"
Next Protest ispred OHR-a: "Genocid ne smije biti osnova nove karte Evrope"

You might also like

NAŠI DANI

Oštra reakcija Jevrejske zajednice u našoj zemlji: Sarajevo nije zaslužilo komemoriranje fašizma

Predsjednik Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine Jakob Finci i predsjednik Jevrejske opštine u Sarajevu Boris Kožemjakin u otvorenom su pismu istaknuli duboku povrijeđenost te “da su s nevjericom primili vijest

NAŠI DANI

Đapo: Imamo novce da nabavimo vakcinu za svakog građanina

Ministrica Edita Đapo, članica novog pregovaračkog tima za nabavku vakcina, za N1 je govorila o novom pokušaju Vlade FBiH da nabavi vakcine protiv COVID-19. Ona je kazala da je tim

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

24 godine od zločina na jami Paklenik kod Rogatice (Video)

U junu 1992. godine srpske snage zarobile su 73 Bošnjaka sa područja općina Višegrad i Rogatica, nakon čega su ih dovezli do jame Paklenik i ubili. Najstarija žrtva bio je