Potpisan sporazum o formiranju skupštinske većine u TK između SDA i DF-a

Potpisan sporazum o formiranju skupštinske većine u TK između SDA i DF-a

Danas je u Centrali Demokratske fronte Tuzlanski kantona potpisan koalicioni sporazum između Stranke demokratske akcije i DF-a kojim je učinjen prvi korak prema formiranju većine u Skupštini Tuzlanskog kantona, izvještava RTVTK.

SDA u novoj većini ima 13 osvojenih mandata, DF ima četiri, te će uz Senada Alića i Jakuba Suljkanovića imati potreban broj mandata za formiranje većine.

Izjave o formiranju većine u Skupštini Tuzlanskog kantona potpisali su danas potpisali skupštinski zastupnici, odnosno 13 zastupnika SDA i četiri zastupnika DF-a, dok će dva zastupnika iz PDA BiH, prema najavama, ubuduće djelovati kao nezavisni u kantonalnom parlamentu. 

Predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona Fahrudin Skopljak najavljuje da će u narednih 30 dana biti urađen plan i program rada buduće vlasti s konkretnim mjerama.

-Mi smo danas razgovarali s kolegamaiz DF-a i to smo potpisali, ali koalicija nije zaključana. Pozivamo i ostale koji žele dobro Tuzlanskom kantonu da se priključe ovoj parlamentarnoj većini. Kada je u pitanju mandatar za sastav Vlade TK ta pozicija pripada SDA, ali nećemo licitirati s imenima. Demokratskoj fronti pripada pozicija predsjednika Skupštine TK – rekao je Skopljak.

Nakon potpisanih izjava u ime Demokratske fronte Žarko Vujović, koji je u prethodnom mandatu bio predsjednik Skupštine TK, kazao je da je ta stranka sarađivala sa SDA u prošlom mandatu te da tu saradnju nastavljaju.

-Sljedeće sedmice, do petka, bit će organizovana konstituirajuća sjednica Skupštine TK. Mi nismo zatvoreni, ovo je početnih 19, a koliko će biti na kraju vidjet ćemo. Koalicija je otvorena – kazao je Vujović. 

Skopljak i Vujović govorili su i o bruju delegata u Domu naroda FBiH te je Skopljak naveo da SDA ima sigurno tri mandata, dok je Vujović kazao kako su iz DF-a sigurni mandati iz reda Kluba Srba i Kluba ostalih. 

Previous Zajednička obuka oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva uspješno okončana
Next Firma iz Živinica finalizira investiciju vrijednu oko 20 miliona KM - u novoj fabrici posao za 80 novih radnika

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Rekonstrukcija i izgradnja edukacionog centra „Čavle“ na Igmanu

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je jučer (utorak) Sporazum o sufinansiranju rekonstrukcije i izgradnje edukacionog centra „Čavle“ na Igmanu sa dekanom Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Ahmetom

NAŠI DANI

Novalić i Dujmović s mladom plivačicom Lanom Pudar

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović danas su, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, primili mladu plivačicu Lanu Pudar, koja

NAŠI DANI

Život u selu Luka kod Srebrenice

Mnogi mještani u utorak su bili uznemireni policijskom vježbom specijalaca RS-a. Specijalna jedinica MUP-a entiteta RS od jučer ne provodi obuku u blizini sela Luka, kod Srebrenice, čiji su mještani u