Povodom Dana ARBiH: U Bostonu održana tribina ‘Borba za Bosnu i Hercegovinu’

Povodom Dana ARBiH: U Bostonu održana tribina ‘Borba za Bosnu i Hercegovinu’

Sinoć, 26. aprila 2019. godine u organizaciji Kongresa Bošnjaka Svijeta je u Bostonu, SAD, povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine održana tribina pod nazivom Borba za Bosnu i Hercegovinu.

Uvodničar tribine je bio član upravnog odbora KBS Denis Striković, moderator predsjednik KBS Azem Derivišević Zenga, a na poziv organizatora su iz domovine došli Ahmet Sejdić, komandant odbrane Goražda i Slaviša Šućur, tenkista, heroj odbrane Sarajeva. Obojica zlatni ljiljani, legendarni borci Armije RBiH čija hrabrost i odlučnost u najtežim danima rata je postala planetarno poznata.

Posjetioci tribine su prisustvovali skoro historijskom momentu da iz prve ruke od trojice komandanta: Derviševića, Sejdića i Šućura čuju kako se vodila odbrana domovine i kako je Armija RBiH od grupe hrabrih boraca postala snažna i odlučna u važnim bitkama u Sarajevu i u dolini Drine.

Poslije izlaganja zlatnih ljiljana publika je imala priliku i da postavlja pitanja gostima.

Na kraju jedinstven zaključak ove tribine je bio da borci Armije RBiH koji su se borili za državu koja nije ostvarila njihovu želju, zanos i ideal, ali da borba za takvu državu još nije završena i da svako treba uzeti učešće u daljnjoj odbrani domovine.

Patriotizam i ljubav prema domovini nema drugu alternativu i u ovom momentu je snaga patriota daleko veća nego 1992. godine, i ne smije doći u pitanje opstanak Bosne i Hercegovine.

Veoma značajno je istaći da Kongres Bošnjaka Svijeta nastavlja svoju internacionalnu misiju otvaranja patriotskog fronta širom svijeta i sam dolazak u SAD naših zlatnih ljiljana i njihova posjeta i prijem u parlamentu američke države Massachusetts govori da američka administracija dobro zna njihovu herojsku i patriotsku ulogu u odbrani države Bosne i Hercegovine i da im kao takvim želi iskazati poštovanje i povjerenje. Večeras se nastavlja posjeta zlatnih ljiljana Ahmeta Sejdića i Slaviše Šućura New Yorku i učešće u centralnoj svečanosti obilježavanja Dana Armije RBiH za Sjevernu Ameriku – navode iz KBS-a.

Previous Preminuo poznati zenički historičar i profesor Salih Jalimam
Next ‘Pobjeda-Rudet’ posluje sve bolje; broj radnika višestruko uvećan

You might also like

NAŠI DANI

Oružane snage Bosne i Hercegovine bogatije za 24 motorna vozila Humvee (Video)

Svečana ceremonija primopredaje 24 visokomobilna višenamjenska motorna vozila Humvee, koja je Vlada SAD-a donirala Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine, održana je danas u kasarni Rajlovac. Vrijednost doniranih vozila iznosi oko

NAŠI DANI

Mjesto u Bosni po kojem je dobio ime krater na Marsu: Misija NASA-e ulila nadu stanovnicima Jezera

Američka svemirska agencija NASA za mjesto za slijetanje misije “Mars rover 2020” odabrala je krater Jezero, koji je naziv dobio po maloj, izrazito nerazvijenoj opštini u Bosni i Hercegovini, a

NAŠI DANI

Cazinska krajina – zemlja kestena

Najmanje 20.000 porodica u Cazinu, Velikoj Kladuši i Bužimu vezuje egzistenciju za ovu iznimno zdravu namirnicu. Cazinska krajina – područje općina Cazin, Velika Kladuša i Bužim, na sjeverozapadu Bosne i