Povodom Dana grada Sarajeva – Šeher se ukrašava, na Bijeloj tabiji državna zastava na jarbolu visine 15 metara

Povodom Dana grada Sarajeva – Šeher se ukrašava, na Bijeloj tabiji državna zastava na jarbolu visine 15 metara

Nikad pokoreni Grad Sarajevo će 6. aprila proslaviti svoj rođendan, a time obilježiti 555 godina od osnivanja grada, 72 godine od oslobađanja grada od fašizma, te 25 godina od početka opsade.

Danas je počelo temeljito čišćenje grada i njegovo ukrašavanje za rođendan. Zastave Bosne i Hercegovine postavljaju se u cijelom gradu.

Rođendan će se obilježiti bogatim kulturno-umjetničkim i sportskim programom te svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Sarajeva, na kojoj će biti uručene Šestoaprilske nagrade, najavili su danas na pres-konferenciji čelni ljudi ovog grada.

Šestoaprilske nagrade nagrade bit će dodijeljene Udruženju “Fama-Metodologija”, Edinu Dervišhalidoviću – Dini Merlinu, Udruženju za zaštitu historijskih vrijednosti “Haber”, a priznanje “Počasni građanin” Grada Sarajeva Edmondu Offermanu.

EDOL0058

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sa zamjenicima Ivicom Šarićem i Milanom Trivićem jutros je podigao državnu zastavu na Bijeloj tabiji. Zastava na jarbolu visine 15 metara, postavljena je povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva na mjestu gdje je i prije bila.

„Sanacija i revitalizacija Bijele tabije jedan je od prioriteta ove gradske administracije. Ovom inicijativom Grada Sarajeva želimo ponovo aktuelizirati proces obnove ovog vrijednog našeg kulturno-historijskog spomenika“, istaknuo je gradonačelnik Skaka, te ovom prilikom podsjetio da je Gradska uprava do sada izdvojila preko milion KM za arheološka istraživanja i konstruktivnu sanaciju Bijele tabije, te poduzimala ikonkretne mjere u cilju njene zaštite.

 

(MiruhBosne/Faktor)

Previous Ponos Bosne - Stari grad Srebrenik (VIDEO)
Next Obilježena godišnjica organizovanja odbrane Tuzle (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Ukidanje akciza na gorivo u trajanju od šest mjeseci; PDV na hranu 5%

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim se ukidaju akcize na naftne derivate u trajanju od šest mjeseci.

TURIZAM

Turisti sve više zainteresovani za smještaj u vilama s bazenima u Blagaju

Blagaj, mjesto udaljeno oko 12 kilometara južno od Mostara zadnjih deset godina bilježi porast posjeta domaćih i inozemnih gostiju koji su sve više zainteresovni za luksuzne vile s bazenima i

NAŠI DANI

Novi Talgo voz stigao u Zenicu

Dugoočekivani Talgo voz Željeznica Federacije BiH stigao je danas i u Zenicu. Nakon što se godinama očekivalo puštanje ovog voza u funkciju, danas je upriličena prva testna vožnja od Sarajeva