Predsjednik parlamenta Turske Sentop i delegacija prošetali Baščaršijom

Predsjednik parlamenta Turske Sentop i delegacija prošetali Baščaršijom

Predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turkiye (TBMM) Mustafa Sentop i delegacija obišli su Baščaršiju, u Sarajevu, javlja AA.

Tokom obilaska posjetili su kulturno-historijske spomenike i ujedno simbole Sarajeva iz osmanskog perioda, među kojima je i Gazi Husrev-begova džamija, fotografisali se i razgovarali s građanima. U pratnji delegacije je i ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin.

Prethodno su položili cvijeće na Šehidskom spomen-mezarju Kovači i odali počast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću.

Delegacija je sinoć doputovala u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, a prisustvovala je i iftaru održanom u Livnu.

Planiran je sastanak sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Sentop će prisustvovati i zajedničkom iftaru u Travniku, a potom otputovati u Sjevernu Makedoniju.

Previous Delegacija Vlade KS sastala se sa predsjednikom FC Barcelona
Next Milanović: Uvjetovati ulazak Finske u NATO izmjenom Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini

You might also like

NAŠI DANI

Kome je u interesu izmjena toponima u Bosni i Hercegovini? (Video)

Nastavak napada na Bosnu i Hercegovinu vrši se i preko geografskih karata, odnosno geografskih pojmova kao što su toponimi. Brisanje prefiksa “bosanski” za Brod, Šamac, Kostajnicu, Novi Grad jesu možda

NAŠI DANI

‘Simpatizeri Rusije su sada postali zagriženi Ukrajinci’

Dosta je bilo Ukrajinaca koji su bili uz Rusiju, ali su sada postali zagriženi Ukrajinci i mrze sve što Rusija radi ovdje, kaže Maksim Kamenecki – profesor iz Kijeva. Gost Al

NAŠI DANI

Ministrica vanjskih poslova razgovarala sa glavnim medicinskim savjetnikom predsjednika SAD-a

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 8. marta 2021. godine, razgovarala sa glavnim medicinskim savjetnikom predsjednika SAD-a Dr. Anthonyijem Faucijem.