Predstavljena mobilna aplikacija ‘FMT FBIH OIL INFO’

Predstavljena mobilna aplikacija ‘FMT FBIH OIL INFO’

U Mostaru je jučer predstavljena finalna verzija mobilne aplikacije pod nazivom ‘FMT FBiH oil info’ za pružanje informacija o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u FBiH, javio je dopisnik Agencije ONASA.

Aplikaciju su u sjedištu Vlade FBiH predstavili ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

“Aplikacija se može koristiti na svim mobilnim aparatima, a korisnici će u bilo koje doba dana moći se informisati o najpovoljnijim cijenama goriva. Cijene su prikazane od najnižih do najviših te je moguće pretraživati po lokaciji, odnosno svako mjesto zasebno u FBiH”, rekao je ministar Zlatan Vujanović.


Dodao je kako mobilna aplikacija ‘FMT FBiH oil info’ direktno učitava podatke iz web aplikacije eOPC.fmt.gov.ba, pohranjuje ih u realnom vremenu i daje na raspolaganje građanima.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović je rekao kako se radi o revolucionarnom projektu u okviru kojega se kroz jednostavnu mobilnu aplikaciju građanima daje mogućnost da pristupe podacima kada je u pitanju cijena goriva.
“Planirano je da se u posebnom dijelu aplikacije ugrade podaci o kvaliteti goriva”, rekao je Ajdinović.

Tokom testne faze aplikacije, 90 posto od oko 10.000 ispitanika je dalo pozitivne komentare na rad aplikacije.

Previous Humanista iz Sandžaka za liječenje malog Bogdana uplatio 11.000 eura
Next Najbolji učenici Tešnja: Svoje znanje želimo pokloniti svojoj državi i svom gradu

You might also like

NAŠI DANI

‘Gradit ćemo Blok 7, moramo imati energetsku stabilnost’

  Bakir Izetbegović (SDA) istakao je danas nakon sastanka predstavnika 19 parlamentarnih stranaka i komesara za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesa Hahna, kako EU uslovljava našu zemlju

NAŠI DANI

Bolna sjećanja na stanovnike Ahatovića i Dobroševića ubijene u autobusu u Sokolini ne blijede

U mjestu Sokolina, kod Ilijaša danas je obilježena još jedna tužna godišnjica masakra počinjenog u autobusu, u kojem je svirepo ubijeno 48 Bošnjaka iz naselja Ahatovići, Bojnik i Dobroševići, i

NAŠI DANI

Prijem za dobitnike Zlatne i Srebrne značke UNSA

Općina Centar izdvojila je 10.000 maraka za 18 najboljih studenata Univerziteta u Sarajevu dobitnika priznanja Zlatna i Srebrena značka. Aleksa Piljak dobitnik je Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu. Pravni fakultet