Predstavljena mobilna aplikacija ‘FMT FBIH OIL INFO’

Predstavljena mobilna aplikacija ‘FMT FBIH OIL INFO’

U Mostaru je jučer predstavljena finalna verzija mobilne aplikacije pod nazivom ‘FMT FBiH oil info’ za pružanje informacija o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u FBiH, javio je dopisnik Agencije ONASA.

Aplikaciju su u sjedištu Vlade FBiH predstavili ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

“Aplikacija se može koristiti na svim mobilnim aparatima, a korisnici će u bilo koje doba dana moći se informisati o najpovoljnijim cijenama goriva. Cijene su prikazane od najnižih do najviših te je moguće pretraživati po lokaciji, odnosno svako mjesto zasebno u FBiH”, rekao je ministar Zlatan Vujanović.


Dodao je kako mobilna aplikacija ‘FMT FBiH oil info’ direktno učitava podatke iz web aplikacije eOPC.fmt.gov.ba, pohranjuje ih u realnom vremenu i daje na raspolaganje građanima.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović je rekao kako se radi o revolucionarnom projektu u okviru kojega se kroz jednostavnu mobilnu aplikaciju građanima daje mogućnost da pristupe podacima kada je u pitanju cijena goriva.
“Planirano je da se u posebnom dijelu aplikacije ugrade podaci o kvaliteti goriva”, rekao je Ajdinović.

Tokom testne faze aplikacije, 90 posto od oko 10.000 ispitanika je dalo pozitivne komentare na rad aplikacije.

Previous Humanista iz Sandžaka za liječenje malog Bogdana uplatio 11.000 eura
Next Najbolji učenici Tešnja: Svoje znanje želimo pokloniti svojoj državi i svom gradu

You might also like

NAŠI DANI

Pripreme za obilježavanje godišnjice osnivanja II Korpusa ARBiH

  U povodu obilježavanja godišnjice osnivanja 2. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine danas je u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona održana konsituirajuća sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje ovog značajnog događaja.

NAŠI DANI

Stari most u Mostaru osvijetljen bojama zastave Novog Zelanda

  Stari most u Mostaru večeras je osvijetljen u bojama zastave Novog Zelanda, čime je odana počast žrtvama terorističkog napada u novozelandskom gradu Christchurchu, te iz grada na Neretvi upućeni

NAŠI DANI

Leonardo DiCaprio podržao globalni apel za zaštitu bosanskih rijeka

Globalnom apelu upućenom Federaciji Bosne i Hercegovine da trajno zabrani gradnju malih hidroelektrana i zaštiti posljednje slobodne evropske rijeke pridružio se i poznati glumac Leonardo DiCaprio, koji je već godinama