Predstavnici “Merhameta” uručili pomoć migrantima u Salakovcu

Predstavnici “Merhameta” uručili pomoć migrantima u Salakovcu

 

Delegacija Humanitarne organizacije “Merhamet” posjetila je izbjeglički centar u Salakovcu kod Mostara te uručila pomoć u sredstvima za higijenu i ćebadima za sve migrante i paketima s opremom za bebe, javlja Anadolu Agency (AA). 

Direktor Centra Salakovac Edin Denjo ističe kako je pomoć “Merhameta” izuzetno značajna kao i svaka donacija koja stigne za migrante smještene u ovaj centar.

“‘Merhamet je dostavio osnovne pakete s higijenskim potrepštinama, od deterdženta do peškira, i pakete s opremom za novorođenčad“, kazao je Denjo.

On je naglasio i kako veliki broj građana donosi pomoć za migrante, dok im Crveni križ Grada Mostara osigurava hranu.

Foto: Željko Milićević - Anadolu Agency

“Ujutro dobiju suhi obrok, a za ručak i večeru dobiju topli obrok koji oni donose iz Mostara“, kazao je Denjo navodeći kako se 210 migranata smjestilo u Izbjegličkom centru Salakovac.

Svima njima je, kako je naglasio pružena pomoć, a svaka podrška organizacija poput “Merhameta” je više nego dobrodošla.

S direktorom Centra Salakovac predstavnici „Merhameta“ su razgovarali o potrebama migranata te o modelima kontinuirane pomoći “Merhameta” štićenicima centra.

Previous Znanjem i patriotizmom čuvamo Bosnu i Hercegovinu – poruka sa obilježavanja godišnjice prijema u UN
Next Potpisan Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje Vjetroelektrane „Ivan Sedlo – Hadžići“

You might also like

NAŠI DANI

Otvaranjem BKC-a i otkrivanjem spomen-obilježja počeli “Dani teočanskog otpora” (VIDEO)

  Otvaranjem novosagrađenog Bosanskog kulturnog centra i otkrivanjem spomenika šehidima Teočaka u naselju Omerovići, počelo je obilježavanje „Teočanskih dana otpora“ – manifestacije koja već 20 godina zaredom podsjeća na zasluge

NAŠI DANI

Građani Sarajeva jedva dočekali olakšavanje mjera (Video)

U Federaciji Bosne i Hercegovine mlađima od 18 godina, nakon više od mjesec dana zabrane, ponovno se dopušta izlazak iz kuće. Moći će izlaziti od 14 do 20 sati utorkom,

TURIZAM

Uspostavljena nova aviolinija Ujedinjeni Arapski Emirati – Sarajevo

Kompanija Air Arabia danas je na sarajevskom aerodromu predstavila novu niskobudžetnu avioliniju na relaciji Šarža (Ujedinjeni Arapski Emirati) – Sarajevo. Avioni te kompanije do jula će letjeti tri puta sedmično,