Predstavnici triju stranaka predali uime Koalicije ‘Država’ prijavu CIK-u za učešće na izborima

Predstavnici triju stranaka predali uime Koalicije ‘Država’ prijavu CIK-u za učešće na izborima

 Predstavnici tri politička subjekta predali su uime Koalicije “Država” Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine u Sarajevu prijavu za učešće na predstojećim općim izborima u zemlji za sve nivoe vlasti.

Jedan od njih, Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, novinarima je tom prilikom izjavio da vjeruje u održavanje izbora i pored tvrdnji da nema dovoljno novca za taj proces, koje on smatra lošim političkim potezima.

Niko nema prava ni mogućnosti, kazao je, da spriječi građanima Bosne i Hercegovine izražavanje slobodne biračke volje.

– Niko nema pravo da uzurpira izbore. Mislim da država Bosna i Hercegovina ima budućnost – rekao je između ostalog Hadžikadić, inače, osnivač političkog subjekta Platforma za progres.

Njegovo je mišljenje da će država omogućiti održavanje izbora kao zakonskog procesa, što podrazumijeva i izdvajanje potrebnog novca.

Uvjerenje da će izbori svakako biti održani, pa i da će novac obezbijediti i oni koji, kako je rekao, trenutno izbore opstruiraju, izrazio je u izjavi novinarima Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Tvrdnje da nema dovoljno novca za izborni proces, on smatra posljednjim trzajima političkih pokušaja čiji je jedini cilj zadržavanje statusa quo na političkoj sceni Bosne i Hercegovine.

Šepić ističe da će sva takva nastojanja biti uzaludna i očekuje izborne promjene te pokretanje krivične odgovornosti za one koji, po njegovim riječima, trenutno opstruiraju proces.

Osim Hadžikadića i Šepića, među predstavnicima koji su danas uime Koalicije “Država” predali prijave za učešće na izborima bili su i predsjednik Zelenih BiH Adis Arapović, kao i Jusuf Arifagić (Platforma za progres), kandidat za potpredsjednika RS.

Ukoliko osvoji povjerenje birača za tu dužnost u RS-u, Arifagić, inače uspješni privrednik i povratnik iz Norveške, fokusirat će se na razvoj ekonomije, rekao je.

Izvor: Agencije

Previous Adis Hajlovac zamjenik oficira za bezbjednost u večerašnjem finalu Lige Evrope
Next Sabina Ćudić pozvala na političku neutralizaciju Milorada Dodika

You might also like

NAŠI DANI

Željko Komšić će se ponovo kandidovati za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić potvrdio je da će se ponovo kandidovati za funkciju koju trenutno obavlja. Komšić je time najavio borbu za svoj četvrti

NAŠI DANI

Ramazanski topovi stigli u Brezu, Kakanj i Bugojno

Građani Breze, Kaknja i Bugojna ovog će Ramazana iftar dočekivati uz zvuk ramazanskog topa. Tradicija bosanskih čaršija oživljava se u projektu Grada Sarajeva koji traje treću godinu zaredom. Gradonačelnik Sarajeva

NAŠI DANI

Vučić: Neki u regionu žele da uvuku Srbiju u sukobe; da je obilježe kao nekoga ko je “protiv zapadne civilizacije”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obraćanja javnosti nakon sastanka sa kosovskim Srbima da je pokušao da objasni Srbima sa Kosova da “neki u regionu igraju protiv Srbije”.