Predstavnici triju stranaka predali uime Koalicije ‘Država’ prijavu CIK-u za učešće na izborima

Predstavnici triju stranaka predali uime Koalicije ‘Država’ prijavu CIK-u za učešće na izborima

 Predstavnici tri politička subjekta predali su uime Koalicije “Država” Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine u Sarajevu prijavu za učešće na predstojećim općim izborima u zemlji za sve nivoe vlasti.

Jedan od njih, Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, novinarima je tom prilikom izjavio da vjeruje u održavanje izbora i pored tvrdnji da nema dovoljno novca za taj proces, koje on smatra lošim političkim potezima.

Niko nema prava ni mogućnosti, kazao je, da spriječi građanima Bosne i Hercegovine izražavanje slobodne biračke volje.

– Niko nema pravo da uzurpira izbore. Mislim da država Bosna i Hercegovina ima budućnost – rekao je između ostalog Hadžikadić, inače, osnivač političkog subjekta Platforma za progres.

Njegovo je mišljenje da će država omogućiti održavanje izbora kao zakonskog procesa, što podrazumijeva i izdvajanje potrebnog novca.

Uvjerenje da će izbori svakako biti održani, pa i da će novac obezbijediti i oni koji, kako je rekao, trenutno izbore opstruiraju, izrazio je u izjavi novinarima Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Tvrdnje da nema dovoljno novca za izborni proces, on smatra posljednjim trzajima političkih pokušaja čiji je jedini cilj zadržavanje statusa quo na političkoj sceni Bosne i Hercegovine.

Šepić ističe da će sva takva nastojanja biti uzaludna i očekuje izborne promjene te pokretanje krivične odgovornosti za one koji, po njegovim riječima, trenutno opstruiraju proces.

Osim Hadžikadića i Šepića, među predstavnicima koji su danas uime Koalicije “Država” predali prijave za učešće na izborima bili su i predsjednik Zelenih BiH Adis Arapović, kao i Jusuf Arifagić (Platforma za progres), kandidat za potpredsjednika RS.

Ukoliko osvoji povjerenje birača za tu dužnost u RS-u, Arifagić, inače uspješni privrednik i povratnik iz Norveške, fokusirat će se na razvoj ekonomije, rekao je.

Izvor: Agencije

Previous Adis Hajlovac zamjenik oficira za bezbjednost u večerašnjem finalu Lige Evrope
Next Sabina Ćudić pozvala na političku neutralizaciju Milorada Dodika

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Saradnja BBI banke i BZK „Preporod“ na unaprjeđenju i jačanju ekonomije i kulture

Prof. dr Sanjin Kodrić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ i Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) d.d Sarajevo i predstavnik inicijative „Mi to možemo“ u okviru koje su pripremljene Strateške

NAŠI DANI

‘Samo Bošnjaci imaju jaku građansku opciju koja se ostrašćeno bori protiv bošnjačke nacionalne stranke’

Posljednji sastanak u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) pomogao je Bosni i Hercegovini da se podigne na listi prioriteta međunarodne zajednice, ali ne na način na koji je to očekivao

NAŠI DANI

U Sarajevu masovna vakcinacija građana (Video)

U Kantonu Sarajevu danas je započela masovna vakcinacija protiv covid-19 bez predhodne najave, a ispred dvorane Zetra, gdje se obavlja, u jutarnjim satima formirale su se dugi redovi građana.