Premijer Novalić čestitao novi veliki uspjeh mladih bosanskih pravnica

Premijer Novalić čestitao novi veliki uspjeh mladih bosanskih pravnica

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u svoje i u ime Vlade Federacije BiH čestitao je danas studenticama tima Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na osvojenom prvom mjestu na velikom tranevropskom finalu u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Premijer je čestitku uputio dekanesi Pravnog fakulteta, profesorici Zinki Grbo. 

“Vama kao dekanesi Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, članicama tima Emini Kukuljac, Lamiji Dedagić, Anesi Karaman i Delili Islamović, kao i njihovom treneru asistentu Harunu Išeriću od srca čestitam, u svoje i u ime Vlade Federacije BiH, osvojeno prvo mjesto na velikom tranevropskom finalu u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Članice tima su ponos svih nas i nada za bolju budućnost naših mladih. One pokazuju da su stečeno znanje i vještine nešto što ima nemjerljivu vrijednost. 

Molim Vas da im prenesete naše čestitke i poručite im da se ponosimo njima kao što se ponosimo i Pravnim fakultetom i Univerzitetom u Sarajevu.

Također Vas molim da čestitate i svojim kolegama na Pravnom fakultetu” – stoji u čestitki premijera Novalića. 

Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu pobjednik je i ranijeg regionalnom takmičenju u simulaciji suđenja iz ljudskih prava. 

Previous Suze djece i roditelja na protestu u Sarajevu zbog pogibije 11-godišnjeg učenika, upućena poruka nadležnima
Next Komšić pozvao Tužilaštvo da hitno reaguje

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Una Suljić je najmlađi doktor nauka u Bosni i Hercegovini

  Una Suljić  je prošle sedmice postala najmlađi doktor nauka u Bosni i Hercegovini iz oblasti farmacije. ”Ukoliko nešto jako želite, trebate se tome posvetiti”, kaže između ostalog Una Suljić, Tuzlanka,

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Visoko: Položen kamen temeljac za izgradnju područne škole u Goduši

Danas je uz prisustvo učenika, nastavnika, roditelja, gradonačelnika, vijećnika, zastupnika i ministara položen kamen temeljac za izgradnju područne škole u Goduši – Visoko. Prisutnim građanima obratila se direktorica škole Alija

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Počela izgradnja zgrade Internacionalnog univerziteta u Goraždu

U ulici Ferida Dizadrevića u petak su zvanično počeli radovi na izgradnju zgrade Internacionalnog univerziteta u Goraždu, čija će gradnja koštati kako je istaknuto od strane predstavnika ove ustanove oko