Premijer Novalić čestitao novi veliki uspjeh mladih bosanskih pravnica

Premijer Novalić čestitao novi veliki uspjeh mladih bosanskih pravnica

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u svoje i u ime Vlade Federacije BiH čestitao je danas studenticama tima Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na osvojenom prvom mjestu na velikom tranevropskom finalu u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Premijer je čestitku uputio dekanesi Pravnog fakulteta, profesorici Zinki Grbo. 

“Vama kao dekanesi Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, članicama tima Emini Kukuljac, Lamiji Dedagić, Anesi Karaman i Delili Islamović, kao i njihovom treneru asistentu Harunu Išeriću od srca čestitam, u svoje i u ime Vlade Federacije BiH, osvojeno prvo mjesto na velikom tranevropskom finalu u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Članice tima su ponos svih nas i nada za bolju budućnost naših mladih. One pokazuju da su stečeno znanje i vještine nešto što ima nemjerljivu vrijednost. 

Molim Vas da im prenesete naše čestitke i poručite im da se ponosimo njima kao što se ponosimo i Pravnim fakultetom i Univerzitetom u Sarajevu.

Također Vas molim da čestitate i svojim kolegama na Pravnom fakultetu” – stoji u čestitki premijera Novalića. 

Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu pobjednik je i ranijeg regionalnom takmičenju u simulaciji suđenja iz ljudskih prava. 

Previous Suze djece i roditelja na protestu u Sarajevu zbog pogibije 11-godišnjeg učenika, upućena poruka nadležnima
Next Komšić pozvao Tužilaštvo da hitno reaguje

You might also like

Ekonomija/Biznis

U Jelahu otvorena još jedna metalska firma: Bosanska CNC rezačica u rangu sa poznatim svjetskim CNC mašinama

  Kada je prije godinu dana mašinski tehničar Mehmed Husaković, povratnik u Grapsku kod Doboja osmislio kompjutersku mašinu za rezanje metala malo je ko vjerovao da će ona naći svoje

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Na čudesnom tunelu pod morem radio je i Bosanac, inž. Senad Biščević

Ove subote prva vozila i putnici provest će se kroz tunel Eysturoy na Farskim otocima. I prije svečanog otvaranja ovaj je prolaz ispod Atlantskog okeana postao prava svjetska atrakcija, a

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Izetbegoviću plaketa za podršku šampionskom timu mladih robotičara

Posljednjih dana domaću javnost zabavljala je izjava Bakira Izetbegovića na temu robotike. Međutim, nije baš bez osnova ovaj političar govorio o robotici. Podsjetićemo da je ranije ovog mjeseca upravo predsjedniku