Premijer Novalić i ministrica Dujmović organizirali prijem za Lanu Pudar

Premijer Novalić i ministrica Dujmović organizirali prijem za Lanu Pudar

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović organizirali su danas, u Federalnom ministarstvu kuture i sporta, prijem za najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar, nakon izuzetnog uspjeha i osvojene bronzane medalje u utrci na 200 metara leptir, na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju. Prijemu u ministarstvu prisustvovao je i Lanin tim, trenerica Alena Ćemalović i predsjednik Kluba vodenih sportova „Orka“ Damir Đedović.

– Izuzetna nam je čast biti u društvu naše Lane i njenog tima, te upućujem najiskrenije čestitke za ovaj sjajan uspjeh koji nam je svima pričinio izuzetnu radost i ponos. U nadi da je ovo tek početak izvanrednih uspjeha i medalja koje će Lana ostvajati pod okriljem zastave Bosne i Hercegovine, želim istaći da će Federalno ministarstvo kulture i sporta, u skladu s mogućnostima, podržati Lanu i njen tim na putu ka vrhu koji joj je, očito predodređen, što je pokazala sa samo petnaest godina. Lana zaslužuje najbolje uvjete za rad i napredovanje pa obezbijediti sredstva da se to i omogući mora biti imperativ, bez obzira na tešku situaciju u kojoj smo se našli – naglasila je ministrica Dujmović.

Lani Pudar će za osvojenu bronzanu medalju u Abu Dhabiju, biti dodijeljena sredstva predviđena Uredbom o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima za ostvarene vrhunske rezultate.

– Čast mi je drugi put u ovoj godini Lani čestitati izuzetan rezultat koji je postigla i ponoviti da smo svi beskrajno ponosni što nosi našu zastavu širom svijeta. Ponovit ću ono što sam već u nekoliko navrata kazao, svi se moramo ujediniti oko ideje podrške našim mladim talentima u stvaranju prijeko potrebnih uslova za njihov daljnji razvoj. Samo zajedničkim snagama možemo im dati i dobar primjer i očekivanu potporu. Dobra volja postoji, zasad pojedinačno podupiremo, koliko imamo zakonskih mogućnosti. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine izdvojila je u ovoj godini više od 700.000 KM kroz Uredbu za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnim takmičenjima. Iznosi za nagrade najboljim sportistima po planu bi trebali biti uduplani za narednu godinu. Draga Lana, još jednom ti hvala na tome što nas diljem svijeta predstavljaš na najbolji mogući način – kazao je premijer Novalić. 

Lana Pudar nije krila da uživa u silnoj podršci na koju je naišla nakon osvajanja medalje. 

– Mnogo mi znači izuzetna podrška ljudi i važnih institucija, Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Federalnog ministarstva kulture i sporta i mogu obećati da je ovo samo početak mojih uspjeha i dobrih rezultata. Podrška na koju nailazim svakodnevno daje mi još veći vjetar u leđa i potrudit ću se da je opravdam – izjavila je na današnjem prijemu Lana Pudar kojoj želimo mnogo uspjeha i medalja i ubuduće.

Previous Komšić najavio prijave nakon proglašenja Zakona o lijekovima RS
Next Vlada ZDK i BBI banka: Devet miliona za privrednike po stopi od nula posto

You might also like

NAŠI DANI

U Sarajevu počeo skup podrške Palestini

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, počeo je skup podrške Palestini. Brojni građani okupili su se na skupu koji se održava na platou preko puta sarajevske Vijećnice. Iz Palestinske

SPORT

Ismir Mirvić, većinski vlasnik i predsjednik FK Sarajevo: Želim evropske timove na punom Koševu

Ismir Mirvić, većinski vlasnik, glavni investitor i predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, u ekskluzivnom razgovoru za AA istakao je da će učiniti sve kako bi ispunio cilj, san i

NAŠI DANI

Oglasio se i ‘neutralni’ Čović: Ne da na jarana

Lider SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je u ponedjeljak kako ne odustaje od donošenja zakona kojima bi se osporile ovlasti države i formirale parainstitucije na nivou entiteta. Dodik tvrdi da je