Premijer Novalić: Ismijavali su me zbog maske, u stvari ismijavali su moj invaliditet – u ratu sam ostao bez dva prsta

Premijer Novalić: Ismijavali su me zbog maske, u stvari ismijavali su moj invaliditet – u ratu sam ostao bez dva prsta

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić obratio se javnosti preko Facebook Live-a i odgovarao na pitanja građana.


– Nažalost, moju tišinu su mnogi iskoristili kako bi mi na leđa natovarili razne afere, razne diskreditacije mene, mojih saradnika i moga rada. Do sad sam šutio ali sam odlučio da u druženjima s vama, odnosno da i vi upoznate mene onakvog kakav stvarno jesam.


– Ja sam dijete iz radničke porodice i čovjek iz naroda. I samo radim svoj posao. Možda baš takav tih bio sam laka meta i drugi su veoma lako okačili neka svoja i tuđa zlodjela na moja leđa. I do sada sam šutio. Svjedoci ste da su me ismijavali u vezi stavljanja maske, u stvari ismijavali su moj invaliditet, vidite i sami nemam ta dva prsta… Šutio sam na to jer mislim da nije bilo važno. Ali u momentu kada su od mene pokušali da naprave lopova onda sam podvukao crtu i rekao da je dosta. Zato sam ovdje, da vama i pred vama dadnem odgovore bili oni neugodni ili ugodni, da dam odgovore na istinu kakva jeste – kazao je Novalić na početku.


U nastavku je odgovarao na razna pitanje, a video je dostupan na FB stranici: Fadil Novalić.

Previous Apsurdi: Zašto je na slobodi Rade Danilović koji je tražio granatiranje Goražda "u cilju odmazde"!?
Next Entitet RS potrošio 40 miliona KM na lobiranje u SAD-u

You might also like

NAŠI DANI

SAD: Senat traži reformu Ustava i put Bosne ka EU i NATO-u

Sjedinjene Američke Države podržavaju teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i jednakost svih naroda prema Dejtonskom mirovnom sporazumu, te ohrabruju vlasti Bosne i Hercegovine da nastave s naporima za članstvo u

NAŠI DANI

Vijećnica je obnovljena, a izgorjela arhivska građa trajno izgubljena (Foto)

Nacionalna i univerzitetska biblioteka (NUB) BiH okupila je danas u Vijećnici predstavnike vlasti, kulturne i djelatnike iz drugih oblasti na obilježavanju 25 godina od granatiranja tog reprezentativnog objekta iz austro-ugarskog

NAŠI DANI

Tragediju u Brčkom izazvao ugljenmonoksid, jedno dijete još u teškom stanju

Smrt svih šest osoba koje su jučer stradale u požaru u brčanskom naselju Suljagića Sokak nastupila je usljed trovanja ugljenmonoksidom. Potvrđeno je ovo za Federalnu televiziju iz Tužilaštva Brčko distrikta.