Premijer Novalić: Ismijavali su me zbog maske, u stvari ismijavali su moj invaliditet – u ratu sam ostao bez dva prsta

Premijer Novalić: Ismijavali su me zbog maske, u stvari ismijavali su moj invaliditet – u ratu sam ostao bez dva prsta

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić obratio se javnosti preko Facebook Live-a i odgovarao na pitanja građana.


– Nažalost, moju tišinu su mnogi iskoristili kako bi mi na leđa natovarili razne afere, razne diskreditacije mene, mojih saradnika i moga rada. Do sad sam šutio ali sam odlučio da u druženjima s vama, odnosno da i vi upoznate mene onakvog kakav stvarno jesam.


– Ja sam dijete iz radničke porodice i čovjek iz naroda. I samo radim svoj posao. Možda baš takav tih bio sam laka meta i drugi su veoma lako okačili neka svoja i tuđa zlodjela na moja leđa. I do sada sam šutio. Svjedoci ste da su me ismijavali u vezi stavljanja maske, u stvari ismijavali su moj invaliditet, vidite i sami nemam ta dva prsta… Šutio sam na to jer mislim da nije bilo važno. Ali u momentu kada su od mene pokušali da naprave lopova onda sam podvukao crtu i rekao da je dosta. Zato sam ovdje, da vama i pred vama dadnem odgovore bili oni neugodni ili ugodni, da dam odgovore na istinu kakva jeste – kazao je Novalić na početku.


U nastavku je odgovarao na razna pitanje, a video je dostupan na FB stranici: Fadil Novalić.

Previous Apsurdi: Zašto je na slobodi Rade Danilović koji je tražio granatiranje Goražda "u cilju odmazde"!?
Next Entitet RS potrošio 40 miliona KM na lobiranje u SAD-u

You might also like

NAŠI DANI

Grand Prix za uposlenike i aktiviste Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine

  Nagrada Europa Nostra najprestižnija je evropska nagrada za naslijeđe… Na dodjeli nagrada Europa Nostra za kulturno naslijeđe, koja je održana 24. maja 2016. godine u Madridu, proglašeni su i

ZDRAVLJE

32 doktora medicine dobili zaposlenje u JU Dom zdravlja KS (VIDEO)

Doktori medicine, njih trideset dvoje, dobili su zaposlenje u Javnoj ustanovi Dom zdravlja Kantona Sarajevo, zahvaljujući Programu zapošljavanja doktora medicine prijavljenih na evidenciji nezaposlenih u Službi za zapošljavanja Kantona Sarajevo.

NAŠI DANI

Ko je Bilal Dervišić, Zlatni ljiljan Armije RBiH: Odličan borac, dobar čovjek ili…

U akciji Rez realizovanoj prema nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Federalne uprave policije u ponedjeljak su uhapsili 11 osoba među kojima je i Bilal Dervišić, pripadnik Armije RBiH i dobitnik najvećeg