Premijer Novalić sa učesnicima Marša mira stigao u Potočare

Premijer Novalić sa učesnicima Marša mira stigao u Potočare

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u kasnim popodnevnim satima stigao je zajedno sa učesnicima Marša mira u Memorijalni centar u Potočare.

Federalni premijerNovalić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić jutros su se pridružili učesnicima 17. Marša mira na početku treće, ujedno i posljednje dionice Marša u Mravinjcima, prenosi Fena.

Zajedno sa Majkama Srebrenice pri ulasku u Kompleks Memorijalnog centra premijer Novalić položio je cvijeće ispred Spomen obilježja.

Pridružujući se učesnicima Marša mira danas je poručio da Maršom mira odajemo počast svim onim hrabrim ljudima koji su u strašnim mukama prošli ovaj put u suprotnom pravcu bježeći od zločinaca.

– Pohod je ovo, prije svega, u čast onih koji do slobode, nažalost, nisu uspjeli doći. Marš mira njeguje tradiciju kojom se od zaborava čuva sve što se desilo ovdje prije 26 godina – rekao je Novalić.

Izvor: Agencije

Previous Green Pack prvi u Zenici pravi kartonsku ambalažu
Next Kraljica se prisjetila uručenja trofeja SP 1966 te poželjela sreću Engleskoj u novom finalu

You might also like

NAŠI DANI

Predizborni aforizmi prof. Kurdića: ‘.. Omladinu na položaje a stare u penziju!’

  Profesor Šefik Kurdić na zanimljiv je način prokomentarisao predstojeće izbore u Bosni i Hercegovini. Nizom objava na Facebooku duhovito je poslao, ipak mudre poruke… NAJTEŽE SE RASTATI OD VLASTI

NAŠI DANI

Bolivija prekida diplomatske odnose s Izraelom

Vlada Bolivije saopćila je da je u utorak prekinula diplomatske odnose s Izraelom, optužujući Izrael da je počinio zločine protiv čovječnosti u svojim napadima na pojas Gaze. Bolivija je “odlučila

NAŠI DANI

U Bihaću obilježena 31. godišnjica formiranja 5. korpusa ARBiH

U Bihaću je danas obilježena 31. godišnjica od formiranja 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Delegacije kantona, gradova i općina položile su cvijeće su mezarluk prvog ministra vanjskih poslova