Premijer Novalić sa učesnicima Marša mira stigao u Potočare

Premijer Novalić sa učesnicima Marša mira stigao u Potočare

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u kasnim popodnevnim satima stigao je zajedno sa učesnicima Marša mira u Memorijalni centar u Potočare.

Federalni premijerNovalić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić jutros su se pridružili učesnicima 17. Marša mira na početku treće, ujedno i posljednje dionice Marša u Mravinjcima, prenosi Fena.

Zajedno sa Majkama Srebrenice pri ulasku u Kompleks Memorijalnog centra premijer Novalić položio je cvijeće ispred Spomen obilježja.

Pridružujući se učesnicima Marša mira danas je poručio da Maršom mira odajemo počast svim onim hrabrim ljudima koji su u strašnim mukama prošli ovaj put u suprotnom pravcu bježeći od zločinaca.

– Pohod je ovo, prije svega, u čast onih koji do slobode, nažalost, nisu uspjeli doći. Marš mira njeguje tradiciju kojom se od zaborava čuva sve što se desilo ovdje prije 26 godina – rekao je Novalić.

Izvor: Agencije

Previous Green Pack prvi u Zenici pravi kartonsku ambalažu
Next Kraljica se prisjetila uručenja trofeja SP 1966 te poželjela sreću Engleskoj u novom finalu

You might also like

NAŠI DANI

Na noge Čoviću: Trojka kreće u razgovore o formiranju vlasti s HDZ-om

Predstavnici Trojke najavili su razgovore za formiranje vlasti na federalnom i državnom nivou sa Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) BiH. U saopćenju Trojke navedeno je da će sutra u Mostaru početi

NAŠI DANI

Mahmutbegović: Nedopustiva upotreba policijske sile protiv građana Mostara

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović oštro je osudila jutrošnju upotrebu specijalnih snaga Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona protiv građana Mostara prilikom deblokiranja deponije “Uborak“. “Zahtijevamo da se provede

NAŠI DANI

U Bužimu počinje izgradnja Trga „Alija Izetbegović“

Općinski načelnik Mersudin Nanić, Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i direktor firme KOV-GRAD doo Bužim, potpisali su ovih dana ugovor o realizaciji jednog od najznačajnih infratsrukturnih projekata