Premijer Novalić sa učesnicima Marša mira stigao u Potočare

Premijer Novalić sa učesnicima Marša mira stigao u Potočare

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u kasnim popodnevnim satima stigao je zajedno sa učesnicima Marša mira u Memorijalni centar u Potočare.

Federalni premijerNovalić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić jutros su se pridružili učesnicima 17. Marša mira na početku treće, ujedno i posljednje dionice Marša u Mravinjcima, prenosi Fena.

Zajedno sa Majkama Srebrenice pri ulasku u Kompleks Memorijalnog centra premijer Novalić položio je cvijeće ispred Spomen obilježja.

Pridružujući se učesnicima Marša mira danas je poručio da Maršom mira odajemo počast svim onim hrabrim ljudima koji su u strašnim mukama prošli ovaj put u suprotnom pravcu bježeći od zločinaca.

– Pohod je ovo, prije svega, u čast onih koji do slobode, nažalost, nisu uspjeli doći. Marš mira njeguje tradiciju kojom se od zaborava čuva sve što se desilo ovdje prije 26 godina – rekao je Novalić.

Izvor: Agencije

Previous Green Pack prvi u Zenici pravi kartonsku ambalažu
Next Kraljica se prisjetila uručenja trofeja SP 1966 te poželjela sreću Engleskoj u novom finalu

You might also like

NAŠI DANI

Džaferović položio cvijeće na skopskom spomen-obilježju žrtvama genocida u Srebrenici

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, u pratnji delegacije, položio je cvijeće na skopsko spomen-obilježje žrtvama genocida u Srebrenici, u skopskoj općini Čair. (Općina Čair sagradila je prije nekoliko

NAŠI DANI

Sestra Anica i Đejlan su slika bolje Bosne i Hercegovine

Iz Visokog danas stiže pozitivna priča, i to visočkog Crvenog krsta u kojem je bila organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Časna sestra Anica je profesorica u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko,

NAŠI DANI

Cazin: Ulica za prvog pilota Armije Bosne i Hercegovine

  Samir Beganović, jedan od prve dvojice ratnih pilota Armije BiH (pored Edvina Iftića), ipak nije zaboravljen. Iako se nerijetko čini da je tako. Članovi udruženja RVI-paraplegičara USK-a uputili su