Prijem za reprezentativce u sjedećoj odbojci: Najtrofejnija selekcija Bosne i Hercegovine

Prijem za reprezentativce u sjedećoj odbojci: Najtrofejnija selekcija Bosne i Hercegovine

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je reprezentaciju Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci i čestitao im na osvojenoj srebrnoj medalji na Svjetskom prvenstvu održanom u Holandiji.

Izetbegović je istakao kako svaki uspjeh reprezentativaca izaziva posebne emocije kod svakog bh. patriote.

Poželio im je da na najbolji način nastave predstavljati Bosnu i Hercegovinu na budućim svjetskim i evropskim takmičenjima, te naglasio da se unaprijed raduje njihovom nastupu na Paraolimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

Selektor Mirza Hrustemović i kapiten Sabahudin Delalić, u ime igrača i stručnog štaba, zahvalili su se Izetbegoviću za čestitke i riječi podrške.

U ugodnom i prijateljskom razgovoru reprezentativci BiH ispričali su Izetbegoviću neke detalje s posljednjeg takmičenja, posebno s utakmice protiv Rusije u četvrtfinalu, za koju su istaknuli da je za njih bila i fizički i mentalno najzahtjevnija.

Kako su naglasili, rezultat iz Holandije predstavlja kontinuitet sjajnih rezultata koje postižu, te će biti podstrek i mlađim igračima da nastave s dobrim igrama i zapaženim uspjesima.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci najtrofejnija je reprezentacija Bosne i Hercegovine s 21 osvojenom medaljom na velikim takmičenjima.

Izvor: Agencije

Previous Za četiri mjeseca Trebevićka žičara prevezla gotovo 400.000 putnika
Next Osvjetlali obraz bosanske lige: Sarajevo nadoknadilo dva gola zaostatka u Italiji

You might also like

NAŠI DANI

Važno da država potpiše ugovore sa Islamskom i Jevrejskom zajednicom

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, razgovarala je sa savjetnikom za kulturu i istaknutim članom Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini Elijem Tauberom.

NAŠI DANI

VIDEO Palestinci u Pojasu Gaze se bore protiv gladi tokom izraelskih napada

Palestinci u Pojasu Gaze nastavljaju da se bore protiv gladi tokom izraelskih napada i nametnutog embarga, javlja Anadolu. Palestinci, raseljeni iz svojih domova zbog napada za genocid optuženog Izraela, čekaju

NAŠI DANI

Obilježavanje Dana Armije RBiH – Dan onih koji su najzaslužniji za slobodu bosanskih građana

15. aprila 2021. godine obilježava se 16. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 29. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ministar odbrane Bosne i Hercegovine dr. Sifet