Primjer kako obilježiti i promovisati Dan nezavisnosti

Primjer kako obilježiti i promovisati Dan nezavisnosti

U prepunoj sali Gimnazije Obala 27. februara u 12h upriličen je svečani program u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Svečani program osmislio i koordinirao je Stručni aktiv nastavnika historije i Udruženje nastavnika historije Kantona Sarajevo, a učestvovali su učenici sarajevskih osnovnih i srednjih škola.

Pored muzičkih numera, recitala učenika upriličena su i predavanja prof. dr. Husnije Kamberovića i direktorice Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine Elme Hodžić koji su govorili o povijesnom i trenutnom značaju ovoga dana za građane Bosne i Hercegovine.

Programu su prisustvovali i predstavnici kantonalnih vlasti kao i predsjednica skupštine KS Ana Babić. Azerina Muminović, ispred aktiva historičara, govorila je o jedinstvenosti ovog programa.

Ono što ističe ovaj program i što može biti primjer drugim kantonima i gradovima jeste nivo organizacije obilježavanja Dana nezavisnosti u kojoj su učestvovale brojne sarajevske škole. “Nadam se da će iduće godine i u budućnosti ovakvu svečanost zajedno prirediti učenici Mostara, Banja Luke, Prnjavora i drugih naših gradova”, kazala je Azerina.
Prisutnima se obratio i predsjednik UO Udruženja historičara Asmir Hasečić. Pored svečanog programa, predstavljeni su i najbolji literarni i lilovni radovi učenika s natječaja koji je bio raspisan u povodu Dana nezavisnosti.

Izvor

Previous Piva - Potraga za stećcima (Video)
Next Donedavni američki potpredsjednik Joe Biden govorio na svečanosti povodom Dana nezavisnosti naše zemlje

You might also like

NAŠI DANI

MUP HNK: Huligani oštetili 16 službenih vozila i jedno privatno vozilo

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko – neretvanskog kantona (HNK) saopštili su kako je u neredima, koje su prouzokovali huligani Zrinjskog, nakon utakmice HŠK Zrinjski – FK Velež na stadionu

NAŠI DANI

Tarik Jašarević, glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije: Damask podsjeća na Sarajevo iz 1993.

Od Sarajeva, rodnog grada, u kojem je dio rata proveo kao pripadnik Armije BiH, preko studija komunikacija u Tunisu i postdiplomskog studija u Francuskoj, nekog vremena boravka u Siriji, potom

NAŠI DANI

‘Sin mi je bio u Armiji, poginuo je.. Ne žalim za ovu državu ništa. Sve bih dao. I sebe bih dao!’

  Na Igmanu je održana tradicionalna manifestacija Igman 2018. u čast boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine. Nedopustivo je izjednačavanje žrtve i agresora, te je poslana jasna poruka da se