Primjer kako obilježiti i promovisati Dan nezavisnosti

Primjer kako obilježiti i promovisati Dan nezavisnosti

U prepunoj sali Gimnazije Obala 27. februara u 12h upriličen je svečani program u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Svečani program osmislio i koordinirao je Stručni aktiv nastavnika historije i Udruženje nastavnika historije Kantona Sarajevo, a učestvovali su učenici sarajevskih osnovnih i srednjih škola.

Pored muzičkih numera, recitala učenika upriličena su i predavanja prof. dr. Husnije Kamberovića i direktorice Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine Elme Hodžić koji su govorili o povijesnom i trenutnom značaju ovoga dana za građane Bosne i Hercegovine.

Programu su prisustvovali i predstavnici kantonalnih vlasti kao i predsjednica skupštine KS Ana Babić. Azerina Muminović, ispred aktiva historičara, govorila je o jedinstvenosti ovog programa.

Ono što ističe ovaj program i što može biti primjer drugim kantonima i gradovima jeste nivo organizacije obilježavanja Dana nezavisnosti u kojoj su učestvovale brojne sarajevske škole. “Nadam se da će iduće godine i u budućnosti ovakvu svečanost zajedno prirediti učenici Mostara, Banja Luke, Prnjavora i drugih naših gradova”, kazala je Azerina.
Prisutnima se obratio i predsjednik UO Udruženja historičara Asmir Hasečić. Pored svečanog programa, predstavljeni su i najbolji literarni i lilovni radovi učenika s natječaja koji je bio raspisan u povodu Dana nezavisnosti.

Izvor

Previous Piva - Potraga za stećcima (Video)
Next Donedavni američki potpredsjednik Joe Biden govorio na svečanosti povodom Dana nezavisnosti naše zemlje

You might also like

NAŠI DANI

Mostar nizom programa obilježio genocid nad Bošnjacima u Srebrenici

U Mostaru je upriličeno nekoliko programa kojima se prisjeća na genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i odaje počast žrtvama, a sve uz poruku da se više nikad i nikom ne

NAŠI DANI

Vlada FBiH: Federalni zastupnici informirani o ugovorima za nabavku milion i po doza vakcina

Vlada Federacije BiH i Zavod za javno zdravstvo FBiH preferiraju zaključivanje ugovora direktno sa proizvođačima vakcina, kontroliranih od strane matičnih država. U ovom trenutku to su ugovori za nabavku Sinopharma,

NAŠI DANI

Dolaskom današnjih 500.000 doza vakcina veći bosanski entitet ima više kupljenih nego doniranih doza

Zamjenik premijera FBiH, federalni ministar rada i socijalne politike, Vesko Drljača, vršitelj dužnosti direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH Siniša Skočibušić i zamjenik ambasadora NR Kine u BiH Miao Dake