Primjer kako obilježiti i promovisati Dan nezavisnosti

Primjer kako obilježiti i promovisati Dan nezavisnosti

U prepunoj sali Gimnazije Obala 27. februara u 12h upriličen je svečani program u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Svečani program osmislio i koordinirao je Stručni aktiv nastavnika historije i Udruženje nastavnika historije Kantona Sarajevo, a učestvovali su učenici sarajevskih osnovnih i srednjih škola.

Pored muzičkih numera, recitala učenika upriličena su i predavanja prof. dr. Husnije Kamberovića i direktorice Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine Elme Hodžić koji su govorili o povijesnom i trenutnom značaju ovoga dana za građane Bosne i Hercegovine.

Programu su prisustvovali i predstavnici kantonalnih vlasti kao i predsjednica skupštine KS Ana Babić. Azerina Muminović, ispred aktiva historičara, govorila je o jedinstvenosti ovog programa.

Ono što ističe ovaj program i što može biti primjer drugim kantonima i gradovima jeste nivo organizacije obilježavanja Dana nezavisnosti u kojoj su učestvovale brojne sarajevske škole. “Nadam se da će iduće godine i u budućnosti ovakvu svečanost zajedno prirediti učenici Mostara, Banja Luke, Prnjavora i drugih naših gradova”, kazala je Azerina.
Prisutnima se obratio i predsjednik UO Udruženja historičara Asmir Hasečić. Pored svečanog programa, predstavljeni su i najbolji literarni i lilovni radovi učenika s natječaja koji je bio raspisan u povodu Dana nezavisnosti.

Izvor

Previous Piva - Potraga za stećcima (Video)
Next Donedavni američki potpredsjednik Joe Biden govorio na svečanosti povodom Dana nezavisnosti naše zemlje

You might also like

NAŠI DANI

‘Odjavna špica i posljednji pozdrav jednoj raskalašenoj i nakaradno sklopljenoj vlasti’

PARADA JE BILA ODJAVNA ŠPICA KONAKOVIĆEVOJ “TROJCI” -Nezapamćene scene razvrata i vulgarnosti koje su uznemirile građane Sarajeva, odražavaju karakter događaja koji Edin Forto, premijer KS naziva “festivalom demokratije”. Odvratni performans

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena godišnjica zločina nad stanovnicima Kalinovika

Nekoliko stotina članova porodica, preživjelih sugrađana, predstavnika IZ kao i članova delegacija svih nivoa vlasti posjetili su danas mjesta masovnog stradanja Bošnjaka Kalinovika i okoline. Učenjem dove i polaganjem cvijeća

NAŠI DANI

Dan žalosti u Bosni i Hercegovini

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na telefonskoj sjednici donijelo je Odluku da se utorak, 16. april 2019. godine, proglasi Danom žalosti u Bosni i Hercegovini, zbog  tragične smrti četiri zaposlenice