Primjer kako obilježiti i promovisati Dan nezavisnosti

Primjer kako obilježiti i promovisati Dan nezavisnosti

U prepunoj sali Gimnazije Obala 27. februara u 12h upriličen je svečani program u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Svečani program osmislio i koordinirao je Stručni aktiv nastavnika historije i Udruženje nastavnika historije Kantona Sarajevo, a učestvovali su učenici sarajevskih osnovnih i srednjih škola.

Pored muzičkih numera, recitala učenika upriličena su i predavanja prof. dr. Husnije Kamberovića i direktorice Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine Elme Hodžić koji su govorili o povijesnom i trenutnom značaju ovoga dana za građane Bosne i Hercegovine.

Programu su prisustvovali i predstavnici kantonalnih vlasti kao i predsjednica skupštine KS Ana Babić. Azerina Muminović, ispred aktiva historičara, govorila je o jedinstvenosti ovog programa.

Ono što ističe ovaj program i što može biti primjer drugim kantonima i gradovima jeste nivo organizacije obilježavanja Dana nezavisnosti u kojoj su učestvovale brojne sarajevske škole. “Nadam se da će iduće godine i u budućnosti ovakvu svečanost zajedno prirediti učenici Mostara, Banja Luke, Prnjavora i drugih naših gradova”, kazala je Azerina.
Prisutnima se obratio i predsjednik UO Udruženja historičara Asmir Hasečić. Pored svečanog programa, predstavljeni su i najbolji literarni i lilovni radovi učenika s natječaja koji je bio raspisan u povodu Dana nezavisnosti.

Izvor

Previous Piva - Potraga za stećcima (Video)
Next Donedavni američki potpredsjednik Joe Biden govorio na svečanosti povodom Dana nezavisnosti naše zemlje

You might also like

NAŠI DANI

Učenici sa Tuzlanskog kantona prikupili na desetine hiljada paketića za vršnjake u Turskoj i Siriji

Plemenita humanitarna akcija “Djeca – djeci” Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona u saradnji sa MFS-EMMAUS-om je završena 23.februara a odnosila se na prikupljanje paketića za djecu iz kriznih područja

NAŠI DANI

Komšić odao počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, polaganjem cvijeća na Spomen- obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992 – 1995, odao počast ubijenoj djeci Sarajeva. Naša je moralna dužnost i obaveza

NAŠI DANI

Pitanje je vremena kada će velikosrpski nacionalizam početi da grize samog sebe

Više od 30 godina je prošlo od takozvanog Događanja naroda i antibirokratske revolucije kojom je počelo gušenje autonomija Vojvodine i Kosova, ali i apsolutno preuzimanje kontrole Slobodana Miloševića. Novi Sad