Prlić: Dragi susjedi, fokusirajte se na svoje probleme, a Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru

Prlić: Dragi susjedi, fokusirajte se na svoje probleme, a Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru

 

Lana Prlić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH reagovala je na raspravu o usvajanju Deklaracije o položaju Hrvata u BiH u hrvatskom Saboru.

„Hrvatska vlast, ako nastavi ovakvom pogubnom politikom za svoje građane koji masovno odlaze, uskoro će morati donositi rezoluciju u Saboru o Irskoj i Njemačkoj i petljati se unutrašnje odnose i uređenje.

Ukoliko se vlasti u Hrvatskoj vode svojim antidemokratskim i antieuropskim rezolucijama, onda bi trebali zabraniti glasanje za više od 300.000 hrvatskih građana, koji se ne izjašnjavaju kao Hrvati u Republici Hrvatskoj, a imaju uticaja na izbor predsjednika Republike Hrvatske.

Osnovno ljudsko pravo da bira i bude biran i rezolucije koje negiraju to pravo svakom građaninu BiH su anticivilizacijske.

Dakle, dragi susjedi, fokusirajte se na rješavanje nagomilanih problema u privredi, stepenu sloboda i sigurnosti, lošeg kurikularnog sistema u obrazovanju, katastrofalnog stanja u zdravstvu, ministara koji su u očitim sukobima interesa…,a ostavite Bosnu i Hercegovinu na miru“, navodi se u izjavi.

Previous Svjetsko prvenstvo u Kini: Bosanski plivači 17. na svijetu
Next Sarajevo: Cvijet Srebrenice na fasadi „Olomanke“ u znak sjećanja na genocid

You might also like

NAŠI DANI

Gradonačelnica Sarajeva ‘potopila’ gradonačelnika Beograda – zvanično dostaviti presude suda koje treba pročitati

-Iznenađena sam izjavom novog gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića koji je rekao ne zna za ratne zločine presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. Gradonačelnik grada Beograda i doktor nauka za kakvog se

NAŠI DANI

Karić – İmamoğlu: Učvrstiti saradnju Sarajeva i Istanbula konkretnim projektima

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je u Vijećnici ugostila Ekrema İmamoğlua, gradonačelnika Istanbula. U 2022. godini Sarajevo i Istanbul obilježavaju 25 godina pobratimskih odnosa. “Veze naših gradova su historijske i

NAŠI DANI

Od 1. jula – Nakon 27 godina talgo vozom od Sarajeva do Bihaća

  Dugo očekivano pokretanje željezničkog saobraćaja na relaciji Sarajevo – Bihać trebalo bi započeti 1. jula 2018. godine s modernim Talgo garniturama, nakon što se završi proces elektrifikacije Unske pruge na potezu od