Proruski skup u Beogradu: Vučić je pokazao svoj izdajnički karakter; podrška ruskom narodu “u opstanku na vjekovnim ognjištima”

Proruski skup u Beogradu: Vučić je pokazao svoj izdajnički karakter; podrška ruskom narodu “u opstanku na vjekovnim ognjištima”

Građani koji su se odazvali pozivu takozvane “Narodne patrole” održali su večeras u Beogradu protest u znak podrške Rusiji, kao odgovor na to što je Srbija na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) osudila invaziju Rusije na Ukrajinu i poručili da je ruski predsjednik Vladimir Putin “najhrabriji državnik na svijetu i najveći branilac slobode čovječanstva”, javlja AA.

Uz poruku “Srbija – Rusija – ne treba nam Unija”, istaknuto je da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić pokazao svoj “izdajnički karakter” time što je Srbija glasala na takav način.

Jedan od govornika je napomenuo, pokazujći ka kabinetu Vučića da protest ima za cilj da “ovaj izdajnik ovdje ne pomisli da poslije izbora u svom maniru uvede sankcije Rusiji“.

Poručeno je da su Srbi “uz svoju majku Rusiju” koja u ovim danima “oslobađa Ukrajinu od povampirenog neonacizma” i da Rusija “oslobađa danas svijet od NATO prijetnje”.

Sa skupa je upućen i veliki pozdrav Rusima i srpskim dobrovoljcima u Donbasu.

Nakon toga je počela šetnja prema Ambasadi Rusije koju su predvodila šestorica muškaraca sa krstovima i ikonama koje su neki građani cjelivali.

Tokom šetnje su se čule parole podrške Rusiji, kao što su “Srbi i Rusi braća zauvijek!” i “Kijev je Rusija, Kosovo je Srbija”.

U pozivu na protest “Narodna patrola” istakla je potrebu za podrškom ruskom narodu “u opstanku na vjekovnim ognjištima” uz poruku srbijanskom režimu da će “slomiti zube na sankcijama Bjelorusiji i glasanjem protiv Rusije” u UN-u.

Osim toga, “Narodna patrola” je protestom željela da ukaže “većinskoj opoziciji i NVO sektoru da je rusofobija statistička greška u Srbiji”.

Poziv na “skup podrške Rusiji, ruskoj vojsci i ruskom narodu” video porukom simpatizerima “Narodne patrole” poslao je i Andrej Rodionov, ruski propagandista, promoter ruske aneksije Krima i zagovornik ujedinjenja Slovena kojim bi dominirala Rusija.

U prozapadnim, ali i nekim nezavnisnim medijima u Srbiji “Narodna patrola” se označava kao skupina “desničara i ekstremista”, dok pojedini provladini tabloidi u svojim senzacionalističkim tekstovima koriste objave “Narodne patrole” o navodnim napadima na građane, i posebno na građanke Srbije.

Pojava “Narodne patrole” vezuje se za zbrinjavanje migranata u Somboru, gradu u blizini granica Srbije sa Hrvatskom i Mađarskom, kao odgovor na “vijesti” o tome da su izbjegli sa ratnih prostora Bliskog istoka počinili niz krivičnih djela među kojima su i pokušaj silovanja i silovanje.

U Beogradu, uz objašnjenje da srbijanska policija ne čini ništa da takvo “ponašanje” migranata opisano u “vijestima” spriječi ili sankčioniše, “Narodna patrola” je prijetila grupama migranata, po pravilu muškarcima, zavodila im policijski čas i objašnjavala “pravila ponašanja” u Srbiji.

Pored “patroliranja” organizovano je i niz protesta širom Srbije u kojima je traženo da vlasti Srbije izbjeglicama sa Bliskog istoka zabrane ulazak u zemlju.

Na tim protestima simpatizeri “Narodne patrole” su najčešće iskazivali “zabrinutost zbog mogućeg naseljavanja migranata u Srbiji i njihovog vraćanja nazad” na putu iz Evropska unije.

Previous Pad Ukrajine bi ohrabrio sile radikalizma na Balkanu
Next IT sektor u gradu tekstila i obuće

You might also like

NAŠI DANI

ODVAŽAN ISTUP ITALIJANSKE SUTKINJE: Zašto sam glasala protiv oslobađajuće presude Šešelju

Flavia Lattanzi, sutkinja koja se nije složila s oslobađajućim odlukama po većini tačaka optužnice Vojislavu Šešelju, podrobno je obrazložila razloge zbog kojih je glasala protiv oslobađajuće presude. Flavia Lattanzi, članica

NAŠI DANI

‘Ako ne bude mujezina u Gazi, ja ću pozivati na molitvu u određeno vrijeme’: Zanimljive riječi sveštenika u Gazi

Palestina – Kršćanski sveštenik obećava muslimanima u Gazi da, ako u Gazi ne bude mujezina koji bi učio ezan, ukoliko on bude tu, da će uputiti poziv za pet dnevnih

NAŠI DANI

Džaferović u Prijedoru: Država Bosna i Hercegovina je neupitna

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović danas je na svečanoj akademiji u Prijedoru povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH poručio da je država BiH neupitna, kao i da je povratnička sredina