Puhalo o otvaranju Karadžićevog studentskog doma: Sramota me što sam Srbin!

Puhalo o otvaranju Karadžićevog studentskog doma: Sramota me što sam Srbin!

Na Palama je danas otvoren Studentski dom koji nosi ime po ratnom zločincu haškom optuženiku Radovanu Karadžiću, stvaraocu RS i prvom predsjedniku, a otvaranju je prisustvovao i Milorad Dodik, sadašnji predsjednik RS-a, piše bh. novinska agencija Patria.

Oštre reakcije stizale su tokom dana sa svih strana, a najveće ogorčenje ovom provokacijom izrazile su porodice žrtava ubijenih u genocidu u Srebrenici i sve se dešava samo nekoliko dana pred izricanje presude u Hagu a optužen je za genocid u Srebrenici počinjen 1995. i još nekoliko općina 1992. godine, progon nesrpskog stanovništva, terorisanje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Svoju reakciju javno je podijelio psiholog i analitičar Srđan Puhalo.

– Dodik otvorio studentski dom na Palama i nazvao ga “Radovan Karadžić”, sramota me što sam Srbin – napisao je Puhalo.

Da i jeste riječ o klasičnoj provokaciji potvrdio je i sam Dodik navodeći da “ovaj dom ima snažnu simboliku u trenutku kada prvom predsjedniku Republike Srpske treba da bude izrečena presuda Haškog tribunala u postupku koji je ponižavajući za RS.”

Previous Grad Zenica slavi svoj 580. rođendan (Foto)
Next Šampion Adnan Ćatić pravi fabriku u Sarajevu

You might also like

NAŠI DANI

Krug 99: Hitno zaštititi interese Bosne i Hercegovine na Jadranu

Iz Kruga 99 danas su pozvali Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i druge nadležne institucije da konačno poduzmu adekvatne mjere kako proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranskom moru Hrvatske i

NAŠI DANI

Obilježena godišnjica Armije RBiH u Tuzlanskom kantonu

  Armija Republike Bosne i Hercegovine je službeno osnovana na današnji dan prije 26 godina, od jedinica Teritorijalne obrane Bosne i Hercegovine i organizovanih dobrovoljaca. Centralna manifestacija obilježavanja za Tuzlanski

NAŠI DANI

Prijem povodom Dana nezavisnosti BiH: Zaboravimo sve političke razlike i budimo ponosni na ono što imamo

U sarajevskoj Vijećnici održan je svečani prijem povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kojem su domaćini bili članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, javlja AA.