Rabin Weiss: Suživot muslimana, kršćana i Jevreja u svetoj zemlji prekinut kada su došli cionisti

Rabin Weiss: Suživot muslimana, kršćana i Jevreja u svetoj zemlji prekinut kada su došli cionisti

 Predstavnik organizacije Neturei Karta International iz New Yorka, Rabin Yisroel Dovid Weiss izjavio je danas na sesiji Kruga 99 da je mirni suživot muslimana, kršćana i Jevreja u svetoj zemlji prekinut kada su došli cionisti i da samo uklanjanje tog pokreta može zaustaviti višedecenijsko krvopoliće koje je kuliminiralo proteklih mjeseci masovnim ubijanjem stanovnika Gaze, prenosi Fena.

Govoreći kao uvodničar na sesiji pod nazivom “Bratstvo muslimana i Jevreja pod opresijom i aparthejdom”, Weiss je istakao da je činjenica da su Jevreji doživjeli Inkviziciju i Holokaust, te da su protjerani iz brojnih evropskih zemalja, a prihvatili su ih muslimani.

Dodao je da su zahvaljujući gostoprimstvu koje su im muslimani ukazali Jevreji napredovali i skladno živjeli, a Tora i Judaizam ih obavezuju da pokazuju zahvalnost.

Weiss je naglasio da su se vodeći rabini Palestine 1947. godine otvoreno i javno suprotstavljali stvaranju Izraela na bilo kojem dijelu Palestine i taj cionistički pokret koji je dolazio iz Evrope nazivali su bezbožnicima koji ne predstavljaju Judaizam. Ovako zatirati palestinski narod je vrhunac zločina – potcrtao je Weiss.

Urednica vijesti na Al Jazeera Balkans i univerzitetska predavačica u oblasti novinarstva i medija Ermina Gakić-Kulenović navela je da su u svijetu ove godine ubijena 94 novinara od čega je više od 70 posto ubijeno u Gazi.

Dodala je da je istovremeno propaganda toliko jaka da se ništa ne propituje jer druga strana sve opravdava borbom protiv Hamasa i kritike proglašava antisemitizmom.

Sesija Kruga 99, 17. decembar, 2023.

Previous Progon Muharema Štulanovića: Još jedan čin historijskog revizionizma
Next Otac me molio da upišem fakultet, izabrao sam ovce, sad imam sve

You might also like

RIJEČ

Kareem Abdul-Jabbar: Zašto sam prešao na islam

Nije lahko biti musliman u Americi, ali moj izbor bila je duhovna transformacija, kaže najbolji strijelac NBA lige svih vremena. Piše: Kareem Abdul-Jabbar Rođen sam kao Lew Alcindor. Sada sam

RIJEČ

 Ne možemo pristati na ustupke koji će omogućiti kontrolu nad tri vitalno važne državne institucije onima koji destabiliziraju državu

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, smatra da je posljednjim dogovorom čelnika stranaka vladajuće koalicije dvojcu Dodik-Čović otvoren put da pod kontrolu stave tri važne državne instritucije: Predsjedništvo BiH, Ustavni sud BiH

RIJEČ

Tabloidna histerija u Srbiji zbog pobjede Donalda Trumpa

U davna, pradavna vremena, postojala je jedna mala zemlja na Balkanu, koja je imenom podsjećala na Sibir. U toj zemlji rasli su tabloidi kao gljive poslije kiše. Potom su tabloidi