Ramazanski topovi stigli u Brezu, Kakanj i Bugojno

Ramazanski topovi stigli u Brezu, Kakanj i Bugojno

Građani Breze, Kaknja i Bugojna ovog će Ramazana iftar dočekivati uz zvuk ramazanskog topa. Tradicija bosanskih čaršija oživljava se u projektu Grada Sarajeva koji traje treću godinu zaredom.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je danas ramazanske topove čestitajući vjernicima početak mjeseca Ramazana, koji se ove godine dočekuje u posebnim okolnostima.

– Naš narod cijeni i čuva svoju vjeru, tradiciju i zajedništvo koje je sama srž Bosne i Hercegovine, neovisno od izazova sa kojima se suočava. Tako ćemo i ove godine s radošću dočekati Ramazan – rekao je Skaka.

U Brezi je top postavljen kod džamje u Podgori, jedne od najstarijih u BiH, uz prisustvo načelnika Muniba Zaimovića, te predstavnika Medžlisa IZ.

I načelnik općine Kakanj Aldin Šljivo zahvalio se Gradu na vrijednosti kojom nadopunjava vjerski život u ovoj općini. Skaka i Šljivo su prethodno održali sastanak u zgradi Općine.

Posebno je dirljivo bilo obraćanje glavnog imama Medžlisa IZ Kakanj, Sulejmana ef. Čelikovića.

– Vjernici će od danas imati još jedan medij koji će ih u ovo posebno vrijeme dodatno povezati sa ramazanskim duhom i tradicijom – rekao je ef. Čeliković prilikom primopredaje ispred gradske džamije u Kaknju.

Bugojanci su, kako je rekao načelnik Hasan Ajkunić, danas tokom susreta s delegacijom Grada Sarajeva počastvovani što je ramazanski top stigao u njihovu čaršiju.

– Raduje nas pažnja i veza koju gradimo sa Sarajevom i gradonačelnikom Skakom. Ovo je dobar način da osnažimo našu saradnju i čuvamo tradiciju – rekao je Ajkunić. Primopredaji ispred džamije Sultan Ahmeda u Bugojnu prisustvovali su glavni imam i najviši vjerski dužnosnici Medžlisa IZ.

Previous Komšić: Nije pristojno omalovažavati pomoć koja dolazi u milionskim iznosima
Next Ovogodišnja sjetva uljarica u našoj zemlji povećana za 20 posto

You might also like

NAŠI DANI

Nigerijski studenti svjedoče o nasilju hrv. policajaca (VIDEO)

MUP RH negira da su njihovi službenici oteli nigerijske studente i prebacili ih u BiH. Studenti za Žurnal svjedoče o načinu na koji su iz Zagreba prebačeni u šumu kod

NAŠI DANI

Pukovnik Olcay Denizer preuzeo dužnost zamjenika komandanta NATO štaba Sarajevo

U kampu “Butmir” u Sarajevu danas je održana svečana ceremonija primopredaje dužnosti unutar NATO štaba Sarajevo, javlja AA. Ovom ceremonijom član Oružanih snaga Republike Turske pukovnik Olcay Denizer zvanično je

NAŠI DANI

Idejno rješenje aerodroma u Bihaću gotovo, čekaju se dozvole

  Konačno idejno rješenje izgleda budućeg aerodroma u Bihaću je urađeno i upriličena je njegova prezentacija, a u narednom periodu slijede aktivnosti u vezi sa dobijanjem potrebnih dozvola i druge