Razija Mujanović postala članica Odbora za žensku košarku FIBA-e

Razija Mujanović postala članica Odbora za žensku košarku FIBA-e

Razija Mujanović, nekada sjajna bosanska košarkašica, koja je od 2017. godine “stanovnica“ kuće slavnih Svjetske košarkaške federacije (FIBA), postala je članica Odbora za žensku košarku FIBA-e.

Mujanović je na ovu funkciju predložio Košarkaški savez Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Mirzom Teletovićem, koji je istakao kako je to bila jedina logična odluka.

“Razija Mujanović je zadužila košarku svojim imenom i prezimenom i sasvim je logično da jednu takvu osobu, koja je pri tome poznata u cijeloj Evropi i svijetu, predložimo u Odbor za žensku košarku. Njeno iskustvo će pomoći i evropskoj košarci, a nama je čast što će predstavljati Bosnu i Hercegovinu“, kazao je Mirza Teletović, koji je nešto ranije u jedan od FIBA odbora predložio i Samira Avdića, ali njegova kandidatura nije prošla.

Mujanović će biti jedna od 14 članova komisije koja je nadležna za žensku košarku na starom kontinentu, a izabrana je jednoglasno.

“Lijepa vijest nam je stigla iz Ženeve. Na prijedlog KSBiH i predsjednika Teletovića, primljena sam u FIBA-in Odbor za žensku košarku. Ponosna sam što ću biti glas BiH u sjedištu košarke i što će nam moj izbor omogućiti da ubrzamo razvoj košarke u našoj zemlji. Ovim putem se zahvaljujem predsjedniku Teletoviću i generalnom sekretaru Ameru Čolanu, te svima koji su vjerovali u mene i koji me kontinuirano podržavaju“, kazala je Mujanović, koja već neko vrijeme obavlja funkciju direktora svih ženskih reprezentativnih selekcija u KSBiH.

Izvor: Agencije

Previous 'Bosanska kubura' koja je služila u odbrani države od agresije tokom devedesetih
Next Iz Dubrovnika ka Srebrenici krenuo “Marš mira 2019“

You might also like

SPORT

Dino Hotić: Jako sam sretan što sam sad i ja dio ove reprezentacije

Nakon što je juče dobio poziv selektora Prosinečkog Dino Hotić kasno sinoć stigao je u kamp u Zenici. „Pratio sam utakmice reprezentacije i prije. Naravno, poznajem sve igrače, neke i

SPORT

Miralem Pjanić odlučio pobjednika u derbiju Italijanske lige

Roma je pobijedili Napoli u 29. kolu Italijanske Serije A rezultatom 1:0. Gol je postigao naš reprezentativac Miralem Pjanić u 25. minuti susreta. ‘Nisam od onih koji puno pričaju. Jako

SPORT

Mehmed Baždarević: Imamo kapacitet da eliminišemo Irce

 ‘Ja vjerujem u ove momke i vjerujem u plasman na Euro.’ Selektor Mehmed Baždarević prisustvovao je na žrijebu u Nyonu. Za Klix.ba kaže kako nije bilo lakih protivnika u dodatnim