Reprezentacija u sjedećoj odbojci u pohodu na 10. titulu evropskog prvaka

Reprezentacija u sjedećoj odbojci u pohodu na 10. titulu evropskog prvaka

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci jutros je otputovala u Poreč, gdje se od 4. do 12. novembra održava Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci.

Izabranici Mirze Hrustemovića pokušat će izboriti 10. jubilarnu titutulu. Do sada su to uspjeli 1999., 2001., 2003., 2005., 2007., 2009., 2011., 2013. i 2015. godine.

Prije odlaska na EP naši reprezentativci su odradili dva ciklusa priprema, a prema informacijama nema povrijeđenih igrača. Jednoglasno poručuju da je sve osim zlata neuspjeh.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u B-grupi s ekipama Gruzije, Mađarske i Srbije, u A-grupi su Hrvatska, Italija i Poljska, u C-grupi Latvija, Holandija i Rusija, a u D-grupi Njemačka, Turska i Ukrajina.

Prvi susret igramo 6. novembra protiv Gruzije, 7. protiv Mađarske, a 8. protiv Srbije. Polufinalni susreti igrat će se 10. novembra, dok je finale 11. novembra.

Prvu evropsku titulu reprezentacija je osvojila 1999. u Sarajevu, a ponovo su predali kandidaturu da se ovo takmičenje 2019. godine održi u Sarajevu. Odluka o tome bit će donesena tokom boravka u Poreču. Osim Bosne i Hercegovine, kandidati su i Mađarska i Poljska.

U Poreč su otputovali:

Ismet Godinjak, Adnan Manko, Sabahudin Delalić (kapiten), Armin Šehić, Dževad Hamzić, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Beniz Kadrić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović i Adnan Kešmer sa trenerima Ejubom Mehmedovićem i Zikretom Mahmutovićem.

 

(Agencije)

Previous 'Gledati i vjerovati u budućnost BiH; Shvatiti da su državni interesi važniji od uskostranačkih i ličnih'
Next Obilježena 25. godišnjica pogibije Hajrudina Mešića-kapetana Hajre (VIDEO)

You might also like

SPORT

Lana Pudar u finalu 200m leptir SP za juniore

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastavlja sa nastupima na velikim takmičenjima. Nakon svjetskog seniorskog, Mostarka nastupa na juniorskom SP. Danas je Lana Pudar otplivala svoju kvalifikacijsku utrku na svjetskom juniorskom prvenstvu

SPORT

Zulfić i Barlov: Išli smo zajedno na takmičenja i tako postali najbolji drugovi

Gosti Popodnevnog programa Radija M su bila dva zlatna dječaka, uspješni sportisti, evropski prvak i evropski rekorder, a prije svega dva najbolja druga, dva Ismaila. Iza njih je sjajan nastup

SPORT

Novi bosanski reprezentativac! Tahirović: Za mene nije bilo sumnje za koga ću da nastupam

Prvi put na okupljanje „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine došao je talentovani vezista Rome, Benjamin Tahirović. Ovaj igrač rođen je 3. marta 2003. godine u švedskom gradu Spånga, a prije