Reprezentativac Todorović donirao zaštitnu opremu Domu zdravlja u Tuzli

Reprezentativac Todorović donirao zaštitnu opremu Domu zdravlja u Tuzli

Bosanskohercegovački reprezentativac Darko Todorović poslao je prijeko potrebnu donaciju Domu zdravlja Dr. Mustafa Šehović u Tuzli, piše SportSport.

Naime, danas su u tuzlanski dom zdravlja stigli paketi u kojima se nalaze viziri, zaštitne maske i ostala oprema potrebna medicinskim radnicima u vrijeme pandemije koronavirusa.

Iako Todorović nije želio da informacije o njegovoj donaciji izađu u javnost, o istoj smo saznali od oduševljenih tuzlanskih doktora i medicinskih radnika.

Medicinski radnici u Tuzli su oduševljeni Todorovićevim potezom i nadaju se da će i drugi slijediti potez nekadašnjeg fudbalera Slobode.

Todorović se inače sjetio i pomogao svojoj Tuzli, gradu u kojem je počeo svoju fudbalsku karijeru. Trenutno je Todorović u njemačkom Kielu, kao posuđen igrač Salzburga.

Previous Bosansko bogumilstvo (Nastavak 3.)
Next Novalić: Jedini smo u regionu prihvatili obavezu da podržimo sve ugrožene firme

You might also like

NAŠI DANI

Njemačka preispituje davanje ordena negatoru srebreničkog genocida

Trenutno se provodi preispitivanje dodjele Križa Reda za zasluge izraelskom historičaru Gideonu Greifu, u koordinaciji sa saveznim Ministarstvom vanjskih poslova, potvrđeno je u pisanom odgovoru Al Jazeeri Balkans iz Ureda

NAŠI DANI

Jedni među posljednjim bosanskim nomadima: Braća Tahirovići gotovo cijelu godinu žive na otvorenom

Većina stočara iz srednje Bosne i danas se drži vijekovne tradicije nomađenja, stare više od 2 000 godina. U potrazi za hranom, nomadi sa stadima prelaze i po nekoliko stotina

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Nakon pritiska javnosti: Bosanski jezik u rasporedu u KS

Ministarstvo za odgoj i obazovanje KS izdalo je instrukciju za postupanje prilikom izrade rasporeda časova u osnovnim školama. Nastavnim planom i programom definisana su tri odgojno-obarazovna područja, a u svakom