Rudar iz Banovića novčani dio godišnje plakete donirao Narodnoj kuhinji

Rudar iz Banovića novčani dio godišnje plakete donirao Narodnoj kuhinji

Salih Husarkić, dugogodišnji uposlenik Rudnika mrkog uglja „Banovići“ dobitnik je godišnje plakete u svom preduzeću za doprinos u radu.

Ovaj skromni i vrijedni Banovićanin je pokazao veliku humanost i odlučio da novčani dio nagrade u iznosu od 450 KM donira Narodnoj kuhinji „Imaret“ u Tuzli. Na tome  nije stao, pa je dio sredstava od regresa za godišnji odmor utrošio za nabavku najpotrebnijih namirnica za Narodnu kuhinju koje je zajedno sa suprugom Rukijom lično uručio u objektu nekadašnjeg Expres restorana u Tuzli, gdje se spremaju obroci za socijalno ugrožene građane na ovom području.

-Umjesto da organiziram neko sijelo ili proslavu od ovog novca, što se obično radi, osjetio sam neku potrebu da pomognem najugroženije među nama i izuzetno sam zadovoljan što sam dobio mogućnost da to učinim- govori ovaj humani čovjek, piše rtvtk.

U svojoj sredini Salih Husarkić je poznat i po neobičnom hobiju, i u slobodno vrijeme veoma uspješno pravi replike napoznatijih džamija u našoj zemlji koristeći drvca šibica.

-Najtoplije zahvaljujemo gospodinu Husarkiću na vrijednoj donaciji i mnogim pojedincima i firmama na značajnom odzivu na naš apel za podršku Narodnoj kuhinji „Imaret“ . Pružili su nam veliku pomoć da prebrodimo tešku situaciju s nedostatkom namirnica uzrokovanu poskupljenjem hrane na tržištu. Molimo i druge koji su u mogućnosti da slijede ove primjere- kaže Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora „Merhameta Tuzla.

Previous Luka Garza, američko-bosanski košarkaš iz NBA dobio naše državljanstvo
Next Delegacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u posjeti Oružanim snagama Republike Turske

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevski Stari Grad: Načelnik Čengić u akciji – asfalt umjesto tradicionalne kaldrme

Načelnik sarajevske općine Stari Grad pohvalio se asfaltiranjem ulica u ovom historijskom dijelu glavnog grada, ali javnost negoduje zbog načina na koji se to radi. Naime, prepoznatljivu kaldrmu, vlast predvođena

NAŠI DANI

Mostarski muftija uputio Promemoriju bošnjačkim političkim predstavnicima na svim nivoima vlasti

(MINA) – Mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović danas je bošnjačkim političkim predstavnicima na svim nivoima vlasti uputio Promemoriju o postizanju jednakopravnog tretmana zahtjeva Islamske zajednice (IZ) na lokalitetu nekadašnjeg Lakišića

NAŠI DANI

Predstavljena aplikacija “Kviz BiH”

“Kviz BiH“ naziv je prvog online kviza o Bosni i Hercegovini koji je danas predstavljen javnosti u Bosni i Hercegovini i svijetu. Kviz, čija je svrha i cilj pomoći prvenstveno