Rudar iz Banovića novčani dio godišnje plakete donirao Narodnoj kuhinji

Rudar iz Banovića novčani dio godišnje plakete donirao Narodnoj kuhinji

Salih Husarkić, dugogodišnji uposlenik Rudnika mrkog uglja „Banovići“ dobitnik je godišnje plakete u svom preduzeću za doprinos u radu.

Ovaj skromni i vrijedni Banovićanin je pokazao veliku humanost i odlučio da novčani dio nagrade u iznosu od 450 KM donira Narodnoj kuhinji „Imaret“ u Tuzli. Na tome  nije stao, pa je dio sredstava od regresa za godišnji odmor utrošio za nabavku najpotrebnijih namirnica za Narodnu kuhinju koje je zajedno sa suprugom Rukijom lično uručio u objektu nekadašnjeg Expres restorana u Tuzli, gdje se spremaju obroci za socijalno ugrožene građane na ovom području.

-Umjesto da organiziram neko sijelo ili proslavu od ovog novca, što se obično radi, osjetio sam neku potrebu da pomognem najugroženije među nama i izuzetno sam zadovoljan što sam dobio mogućnost da to učinim- govori ovaj humani čovjek, piše rtvtk.

U svojoj sredini Salih Husarkić je poznat i po neobičnom hobiju, i u slobodno vrijeme veoma uspješno pravi replike napoznatijih džamija u našoj zemlji koristeći drvca šibica.

-Najtoplije zahvaljujemo gospodinu Husarkiću na vrijednoj donaciji i mnogim pojedincima i firmama na značajnom odzivu na naš apel za podršku Narodnoj kuhinji „Imaret“ . Pružili su nam veliku pomoć da prebrodimo tešku situaciju s nedostatkom namirnica uzrokovanu poskupljenjem hrane na tržištu. Molimo i druge koji su u mogućnosti da slijede ove primjere- kaže Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora „Merhameta Tuzla.

Previous Luka Garza, američko-bosanski košarkaš iz NBA dobio naše državljanstvo
Next Delegacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u posjeti Oružanim snagama Republike Turske

You might also like

NAŠI DANI

Najmnogoljudnija općina u državi nastavlja rasti: U prošloj godini rođeno 1.635 djece

  Prema evidenciji matičnog ureda Općine Novi Grad Sarajevo prirodni priraštaj stanovništva u prošloj godini bio je veći za 435 novorođene djece u odnosu na broj umrlih, što potvrđuje podatak

NAŠI DANI

ZAŠTO VUČIĆ NE DA ŠEŠELJA? Ako padne Šešelj u Hagu, padaju Vučić i Nikolić

  Aleksandar Vučić izričit je u namjeri da Vojislava Šešelja ne vrati u Hag, iako je Srbija po međunarodnim sporazumima to u obavezi da učini.    Ne dam Šešelja zbog

NAŠI DANI

Pruga Sarajevo-Pale zajednički interes Sarajeva i Istočnog Sarajeva (VIDEO)

  Udruženje građana ”Ćiro” održalo je danas na Ravnoj planini, na Palama, sastanak sa visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom u povodu projekta izgradnje uskotračne pruge Pale – Bistrik.