Rukometaši Bosne i Hercegovine danas protiv Estonije otvaraju kvalifikacije za SP

Rukometaši Bosne i Hercegovine danas protiv Estonije otvaraju kvalifikacije za SP

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom s Estonijom večeras u Skenderiji otvara novi ciklus kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, koje će 2019. godine biti održano u Danskoj i Njemačkoj.

Revanš utakmica na programu je 28. oktobra u Tallinu.

Selektor Bilal Šuman na pres-konferenciji je kazao, da će bh. tim u  ovom dvomeču imati  na raspolaganju široku bazu igrača, te da je u tome prednost Bosne i Hercegovine nad  protivnikom.

– Uime stručnog štaba obećavam veliku borbu, nadamo se ogromnoj podršci navijača. Selekcija Estonije u Sarajevo dolazi s izmijenjenim sastavom, odnosno jača je za dvojicu bundesligaških igrača, Patraila i Jaanimaa. Sigurno da Estonci  u tome  vide šansu, ali mi  imamo mnogo kvalitetnih igrača. O rezultatu ne bih govorio, igramo na domaćem terenu i preuzimamo ulogu favorita – rekao je Šuman.

“Estonija s ova dva šutera iz Bundeslige je ozbiljna ekipa, ali kao što je selektor rekao, razmišljamo i radimo na sebi. Sjetit ćemo se Austrije, jer nas tada nije ona pobijedila, nego smo pobijedili sami sebe. Popravit ćemo stvari koje nisu bile dobre i uz podršku publike želimo pobjedu” – istakao je kapiten Mirsad Terzić.

Na spisku selektora Šumana je sljedećih 28 igrača: Benjamin Burić, Denis Serdarević, Damir Efendić,  Tomislav Nuić, Alen Ovčina; Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Srđan Predragović; Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Faruk Halilbegović, Vladan Lončar, Tarik Vranac; Adnan Harmandić, Goran Daničić, Benjamin Čičkušić, Ivan Karačić, Josip Perić, Mario Pavlak; Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Ibrahim Haseljić; Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić.
Susret će biti odigran u dvorani “Mirza Delibašić” – KSC Skenderija od 20.00 sati.

U okviru Šeste grupe kvalfikacija još se nalazi Švicarska, protiv koje će rukometaši Bosne i Hercegovine igrati dvomeč 10. i 13. januara naredne godine.

Pobjednik grupe izborit će nastup u baražu (dodatnim kvalfikacijama).

 

Previous Studenti na bosanskom Kraljevskom gradu Bobovcu (VIDEO)
Next Bosanska kompanija dobila posao u Crnoj Gori: Euro-Asfalt gradi obilaznicu vrijednu 20 miliona eura

You might also like

SPORT

Miralem Pjanić ‘Volim te Bosno moja’ – oproštaj od reprezentacije jednog od najvećih fudbalera Bosne!

-Poslije 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu došao je trenutak da kažem završeno je. Ovo je sigurno jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, ali s ogromnim ponosom

SPORT

JK Bosna – 24. put zaredom najbolji u Bosni i Hercegovini!

  Dvadeset četvrto Prvenstvo Bosne i Hercegovine u džudu za seniore i seniorke, održano 2. marta u dvorani Borik u Banja Luci, proteklo je u znaku najtrofejnijeg sportskog kolektiva u

SPORT

Dijamantska liga: Amel Tuka osvojio prvo mjesto u Stockholmu (VIDEO)

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka u okviru Dijamantske lige u Stockholmu osvojio je prvo mjesto u utrci na 800 metara. Tuka je ostvario pobjedu s vremenom 1:46,68, dok je drugoplasirani bio