Ryanair započeo aviooperacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Ryanair započeo aviooperacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Današnjom press konferencijom održanom u Informativnom centru Turističke zajednice Kantona Sarajevo na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, obilježeno je svečano otvaranje nove aviolinije na relaciji Geteborg – Sarajevo od strane vodeće europske niskobudžetne aviopkompanije Ryanair.

Boeing 738 sletio je na pistu sarajevskog aerodroma u 08:20 po lokalnom vremenu, te je dočekan tradicionalnim vodenim pozdravom, što je označilo početak letova između Geteborga i Sarajeva.

Na press konferenciji  prisutnima su se obratili predsjednik Turističke zajednice KS, gosp. Haris Fazlagić i direktorica Sektora aerodromskih usluga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, gđa.Vedrana Vikić Musić.

Fazlagić je istaknuo kako je otvaranje ove linije rezultat javnog poziva o subvencioniranju aviosaobraćaja, provedenog u saradnji između Turističke zajednice, Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Vlade KS. “Mi u Turističkoj zajednici KS imamo velike planove i očekivanja od predstojeće ljetne sezone, a mogućnost većeg broja letova zasigurno će pomoći u ostvarenju naših ciljeva”, kazao je.

“Prvi let iz Geteborga je uspješno realizovan, a u narednim danima, u okviru ljetnog reda letenja, očekujemo početak aviooperacija ka ostalih pet atraktivnih europskih destinacija.

Uložili smo veliki trud kako bismo sproveli u djelo mogućnost subvencioniranja aviokompanija radi širenja mreže destinacija iz Sarajeva, i taj trud se isplatio”, kazala je Vikić Musić.

U narednim danima, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, započinju aviooperacije Ryanaira za London, Brisel, Memmingen, Milano i Solun, čime će putnicima biti pružene dodatne mogućnosti za putovanja i povezanost sa atraktivnim europskim destinacijama.

Previous Merjem Hodžić osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju na olimpijadi “IFEST Tunis”
Next Mostarka Selma imenovana za izvršnu operativnu direktoricu Boston Dynamics - jedne od najnaprednijih robotskih kompanija na svijetu

You might also like

TURIZAM

Tuzla: Od stare upravne zgrade TTU do modernog luksuznog hotela

Na mjestu upravne zgrade nekadašnje TTU Tuzla (Tvornica transportnih uređaja Tuzla), na istoj površini i spratnosti nalazi se moderno uređen Hotel Salis. Adaptacija zgrade, koja je u vlasništvu Tuzla-Remonta, članice

BH RAZGLEDNICA

Krajina u organskoj proizvodnji i turizmu

  Razvojne ekonomske šanse USK najviše se ogledaju u iskorištenosti potencijala u poljoprivredi i sve više rastućem turizmu. Posebno su značajne poljoprivredne površine kao što su oranice i bašte na

TURIZAM

Arapski turisti u Bosni i Hercegovini jedni od najzahvalnijih gostiju

Svake godine značajno se povećava broj turista iz arapskih zemalja koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu. Turistička ponuda Bosne i Hercegovine sve se više prilagođava ovim turistima, a oni koji su