Sa startnim brojem 46, Muzaferija zauzela 16. mjesto u superveleslalomu

Sa startnim brojem 46, Muzaferija zauzela 16. mjesto u superveleslalomu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija u nedjelju je u Crans Montani, u Švicarskoj, u superveleslalomu osvojila 16. mjesto u trci Svjetskog kupa.

Nakon što je jučer u disciplini spust osvojila četvrto mjesto, kada su je stotinke dijelile od podijuma, Elvedina je danas u superveleslalomu kroz cilj prošla na 16. mjestu i osvojila nove bodove u Svjetskom kupu.

Elvedina je u ovoj utrci nastupila sa startnim brojem 46 i ostvarila treći najbolji rezultat u karijeri za koji joj je bilo potrebno vrijeme od 1:18.01.

Prva je bila Austrijanka Stephanie Venier sa vremenom 1:16.52, druga je bila Italijanka Federica Brignone sa četiri stotinke zaostatka, dok je treća bila Italijanka Marta Bassino sa vremenom 1:16.67.

(MiruhBosne/AA)

Previous Voda nađena prilikom iskopavanja tunela Hranjen moguće rješenje za snabdijevanje Goražda
Next "Ono što se dešava u pojasu Gaze sa palestinskim narodom nema paralele u drugim historijskim trenucima. U stvari, postojalo je kada je Hitler odlučio da ubija Jevreje"

You might also like

SPORT

Kadetska džudo reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno započela takmičarsku sezonu!

Na prvom ovogodišnjem Evropskom kupu za kadete, koji je održan 10. i 11. februara u italijanskoj Folonici, bosanskohercegovački kadeti osvojili su dvije bronzane medalje. Bronzanim medaljama okitili su se Korina

SPORT

Lana Pudar i Džanan Musa proglašeni za sportiste godine u Bosni i Hercegovini

Bosna i Hercegovina po 22. put je dobila najbolje sportiste, a godinu na izmaku obilježili su plivačica Lana Pudar i košarkaš Džanan Musa koji su proglašeni večeras u hotelu “Holiday”

SPORT

Slavlje na Kosovu nakon pobjede Švicarske nad Srbijom

Vozeći se u automobilima okićenim albanskim zastavama, građani Prištine, glavnog grada Kosova, u petak navečer proslavili su pobjedu Švicarske nad Srbijom na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru, javlja AA. Kosovari