SAD: Aktivisti polili crvenom bojom Blinkenov automobil

SAD: Aktivisti polili crvenom bojom Blinkenov automobil

Grupa propalestinskih aktivista protestovala je ispred kuće američkog državnog sekretara Antonija Blinkena u američkoj državi Virginiji, javlja Anadolu.

Aktivisti su u jednom momentu prolili crvenu boju po Blinkenovom automobilu dok je izlazio ispred kuće.

Okupljeni građani su nosili zastave Palestine i uzvikivali “Sram te bilo”, “Ti si ratni zločinac” i “Zaustavite ubijanja u Gazi”.

Najmanje 22.438 Palestinaca je ubijeno, a 57.614 ranjeno u izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra, saopštile su u četvrtak zdravstvene vlasti te palestinske enklave.

“Djeca i žene čine 70 posto žrtava”, rekao je glasnogovornik Ministarstva zdravlja Ashraf al-Qudra.

Dodao je da je u izraelskim napadima u posljednja 24 sata ubijeno 125 ljudi, a povrijeđeno 318.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra, u kojem je prema izraelskim vlastima ubijeno oko 1.200 osoba.

Napadi su ostavili Pojas Gaze u ruševinama. Oko 60 posto infrastrukture enklave oštećeno je ili uništeno, a skoro dva miliona stanovnika je raseljeno.

Previous Godišnjica Olimpijade u Sarajevu: Izvještaj HRT-a otkrio zavist Zagreba
Next Kozmička odiseja Turske: Kako je zemlja skočila do zvijezda 2023.

You might also like

NAŠI DANI

Milivoj Bešlin: Srbija je faktor destabilizacije regiona

Nacionalistička i autokratska Srbija prijetnja je za cio region i ključni faktor njegove destabilizacije, a razmjere anticrnogorske histerije i huškanja na sukob su prevazišla čak i ona iz vremena Miloševića,

NAŠI DANI

Na Kovačima obilježena 14. godišnjica smrti Alije Izetbegovića

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem počasti na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu obilježena je 14. godišnjica smrti prvog demokratski izabranog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. Cvijeće

NAŠI DANI

“Merhamet” dopremio pomoć za poplavljena područja u Krajini, u pripremi i drugi konvoj

Delegacija HO “Merhamet” MDD, koju je predvodio predsjednik Kenan Vrbanjac, danas je posjetila popljavljena područja u Unsko-sanskom kantonu. Porodicama koje su pretrpljele ogromne štete “Merhamet” dopremio veliku količinu humanitarne pomoći,