Sakupljač željeza vratio izgubljeni novčanik sa 5.000 KM

Sakupljač željeza vratio izgubljeni novčanik sa 5.000 KM

Sulejman Zećiri iz Hadžića kod Sarajeva, poznat pod nadimkom Lola, otac osmero djece, svoju humanost pokazao je u više navrata.

Ovaj plemeniti čovjek preživljava sakupljajući staro željezo. Iako živi od danas do sutra, prošlog vikenda nijednog trenutka nije se dvoumio da izgubljeni novčanik pun novca vrati jednom hadžićkom poduzetniku.

– Novčanik sam našao u ugostiteljskom objektu stambene zgrade „Hoše“. Primijetio sam ga kada sam izmakao stolicu da sjednem. Bio je na podu. U tom trenutku jedino na umu bilo mi je da ga što prije vratim vlasniku. Otvorio sam ga da bih našao neki identifikacioni dokument. Bio je pun para. Nisam brojao, ali mislim da je bilo više od 5.000 KM. U novčaniku je bila i vozačka dozvola vlasnika – ispričao nam je Zećiri.

Shvatio je da je riječ o vlasniku pilane u Zoviku te se odmah raspitao u objektu i ubrzo došao do broja telefona njegovog sina.

– Rekao  sam mu da sam našao novčanik njegovog oca i da ga želim vratiti. Brzo je došao i zahvalio mi. Pokušao me nagraditi, ali sam to odbio – dodaje Zećiri.

Navodi da ni u jednom trenutku nije pomišljao zadržati novac za sebe, bez obzira na to u kakvim uvjetima živi.

– Bože sačuvaj! To nije moj novac, a u tuđem nema sreće. Teško je živjeti bez posla i primanja. Svaki dan treba nahraniti osam usta. Ali, tuđe mi ne treba, meni će dragi Bog dati – skromno kaže Sulejman.

O Zećiriju je „Avaz“ pisao i prošle godine. Odvajao je od usta svoje porodice da bi izgradio spomenik za šest hadžićkih heroja koji su poginuli 25. maja 1992. godine u borbama u kasarni Žunovnica.

Previous Smije li Bosna i Hercegovina mijenjati Ustav bez da pita susjede?
Next WHO: Glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije o koronavirusu i zaštiti

You might also like

NAŠI DANI

UK ministrica vanjskih poslova: Sada je vrijeme da slobodni svijet stane uz Bosnu i Hercegovinu

Rusija će se suočiti s “masovnim posljedicama” ako napadne Ukrajinu, rekla je Liz Truss. U oštrom upozorenju Vladimiru Putinu, britanska ministrica vanjskih poslova je rekla da bi zapadni saveznici mogli

NAŠI DANI

Husagić: Pobjeda SPD-a u Njemačkoj će biti više nego pozitivna za Bosnu

U 18 sati su zatvorena birališta na općim izborima u Njemačkoj, a prve analize ukazuju da je lider Olaf Scholz veliki pobjednik ovih izbora. Naime, stranku na izdisaju je digao iz mrtvih i pretvorio

NAŠI DANI

Vučić u parlamentu Srbije: ‘Ovakve divljake nisam vidio’

U Skupštini Srbije danas je nakratko prekinut rad, jer je nakon verbalnog sukoba između dijela opozicije i predsjednika Srbije Aleksadra Vučića, umalo došlo i do fizičkog obračuna. U jednom trenutku,