Sarajevo: Besplatno uče plivati djecu s invaliditetom (Video)

Sarajevo: Besplatno uče plivati djecu s invaliditetom (Video)

Trener i osnivač Plivačkog kluba SPID Amel Kapo nije ni slutio kakvu će radost donijeti malim herojima kada je počeo sa časovima plivanja za osobe i djecu sa invaliditetom.

Ovaj diplomirani trener sporta i tjelesnog odgoja (FASTO) prvim plivačkim koracima podučava 18-oro djece i odraslih sa invaliditetom i s posebnim potrebama. I to besplatno!

Ističe kako za ovaj posao treba ljubavi, strpljenja, i nadasve psihološke pripreme jer se radi o najosjetljivijoj kategoriji – djeci. Kapo je zajedno sa svojim prijateljem i kolegom u potpunosti posvećen svojim polaznicima.

Nažalost, u dražvi u kojoj živimo, rijetki imaju sluha za ovakve projekte. No, ipak ima i onih koji su prepoznali vrijednost i veličinu ovakvog jednog poduhvata, a to je kompanija Bosnalijek koja je prva i za sada jedina pritekla u pomoć.

– Bosnalijek je jedina kompanija koja je prepoznaa vrijednost ovog projekta i slijedeći koncept društveno odgovornog poslovanja pomogli su klubu kojem je pomoć neophodna. I hvala im neizmjerno uz nadu da će još neki pomoći, kazao je između ostalog Kapo.

Pogledajte kratki film koji smo snimili tokom posjete jednom treningu Plivačkog kluba SPID…

Izvor: Fokus.ba

Previous Obilježena godišnjica zločina u Višegradu: S mosta u Drinu spušteno 3.000 ruža za 3.000 ubijenih
Next Područje općine Busovača bogato stećcima, ali prepušteno zaboravu (Foto)

You might also like

ŽIVOT

Nakon godina života u Švedskoj, vratio u svoj kraj koji danas krase njegovi voćnjaci i vinogradi

Firma „Prirodno Dobrun“, čiji je vlasnik Fahrudin Isić, kao dijasporska investicija dobila je podršku USAID-ovog projekta „Diaspora Invest“ u nabavci opreme i mehanizacije. Dobrun je jedno od posljednjih višegradskih naselja

ŽIVOT

Migranti u Bosni: Predali smo za azil da bismo ostali i imali život vrijedan svakog ljudskog bića

Priče migranata iz prihvatnog centra Ušivak nadomak Sarajeva… Egide Niyonkurua, Burundi – Po dolasku u Sarajevo na autobuskoj stanici je bio Crveni krst koji je mene i sestru uputio dalje.

ŽIVOT

Slušaj, da ti Pjevač nešto kaže: Zašto je Davorin Popović bio toliko voljen i zašto je ostao voljen

Jedan je od najpoznatijih pjevača na prostorima bivše Jugoslavije, i član legendarne sarajevske rok grupe Indexi Davorin Popović rođen je na današnji dan 23.9.1946. godine.  Od milja su ga zvali