Sarajevo će konačno dobiti nove tramvaje!

Sarajevo će konačno dobiti nove tramvaje!

Sarajevo će konačno dobiti nove tramvaje. Međunarodni tender za njihovu nabavku trebao bi biti objavljen 01.juna 2020. godine, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Nabavka tramvaja bit će finansirana zajmom EBRD-a i EIB, zašto je već potpisan ugovor i sa bosanske strane. Procijenjena ukupna vrijednost nabavke je 30,050,000.00  eura.

Ranije je objavljen tender za nabavku konsultantskih usluga – nadzor radova na rekonstrukciji tramvajske pruge između tramvajskih stanica Ilidža i Muzeja.

U cilju realizacije i ovog projekta koriste se sredstava zajma od Evropske banke za obnovu i razvoj od 20 miliona eura.  U okviru raspoloživih sredstava planirano je da se uradi remont 8,5 km duge tračnice pruge kojom upravlja GRAS.

Realizacijom oba projekata biće povećana učinkovitost tramvajskog saobraćaja, povećana brzina usluga i smanjen intenzitet održavanja.

-Podsjetićemo i da je u toku realizacija nabavke 25 novih trolejbusa, također preko EBRD-a, u iznosu od 15 miliona eura.

Previous Komandant EUFOR-a: Nisam upoznao posvećenije i profesionalnije vojnike od onih u OSBiH
Next I bosanskim državljanima omogućen ulazak u Crnu Goru

You might also like

NAŠI DANI

Protest protiv Janšine vlade: U Ljubljani se okupilo 40.000 ljudi

Centar glavnog grada Slovenije u petak je okupirala nepregledna gomila demonstranata. Proteste su podržali i opozicija, sjedišta sindikata, penzioneri i studenti… Središte Ljubljane bilo je ispunjeno beskrajnom gomilom antivladinih protestanata

RIJEČ

Praznik u Vrbanjcima: Bitka za bosanski jezik i(li) za čast civilizacije

Da li iko može zamisliti tu snagu, taj bunt, koji raste u ovoj djeci, uvjerenoj da su upravu. Ta snaga je još veća, ona je civilizacijskih razmjera, jer ih njihovi

NAŠI DANI

Borci 1. korpusa ARBiH i Veterani “Laste” osuđuju Mandićeve izjave i traže izvinjenje

Savez brigadnih udruženja Prvog korpusa Armije RBiH oglasilo se danas saopćenjem za javnost povodom javnog istupa načelnika sarajevske općine Centar Srđana Mandića, u kojem navodi da je njegova izjava “da