Sarajevo će konačno dobiti nove tramvaje!

Sarajevo će konačno dobiti nove tramvaje!

Sarajevo će konačno dobiti nove tramvaje. Međunarodni tender za njihovu nabavku trebao bi biti objavljen 01.juna 2020. godine, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Nabavka tramvaja bit će finansirana zajmom EBRD-a i EIB, zašto je već potpisan ugovor i sa bosanske strane. Procijenjena ukupna vrijednost nabavke je 30,050,000.00  eura.

Ranije je objavljen tender za nabavku konsultantskih usluga – nadzor radova na rekonstrukciji tramvajske pruge između tramvajskih stanica Ilidža i Muzeja.

U cilju realizacije i ovog projekta koriste se sredstava zajma od Evropske banke za obnovu i razvoj od 20 miliona eura.  U okviru raspoloživih sredstava planirano je da se uradi remont 8,5 km duge tračnice pruge kojom upravlja GRAS.

Realizacijom oba projekata biće povećana učinkovitost tramvajskog saobraćaja, povećana brzina usluga i smanjen intenzitet održavanja.

-Podsjetićemo i da je u toku realizacija nabavke 25 novih trolejbusa, također preko EBRD-a, u iznosu od 15 miliona eura.

Previous Komandant EUFOR-a: Nisam upoznao posvećenije i profesionalnije vojnike od onih u OSBiH
Next I bosanskim državljanima omogućen ulazak u Crnu Goru

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Za šta je optužen Milivoj Batinica, čovjek sa snimka koji je danas šokirao Srbiju?

U okviru devetog kola Prve futsal lige Srbije, futsaleri SAS-a iz Zrenjanina, na gostovanju u Beogradu, ostvarili su veoma pobjedu protiv ekipe FON Banjica rezultatom 6:4. Ipak, ovaj meč ostaće

NAŠI DANI

Privrednik iz Sarajeva izgradio džamiju, dao novac za dvije crkve i Jevrejsku općinu

Dugogodišnji uspješni privrednik, vlasnik kompanije Penny plus d.o.o. Sarajevo Mesud Hrbat, i ovaj put pokazao je svoju humanost te kako uspješni Bosanci i Hercegovci mogu doprinijeti razvoju i očuvanju zajedništva.

NAŠI DANI

Christian Schmidt imenovan za sljedećeg visokog predstavnika

Danas su u Sarajevu ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC) službeno imenovali Christiana Schmidta za sljedećeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, nakon