Sarajevo European Open 2022: Na turniru vrhunski džudisti iz 27 zemalja

Sarajevo European Open 2022: Na turniru vrhunski džudisti iz 27 zemalja

U organizaciji Džudo saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu ovog vikenda održava se prestižni međunarodni turnir “Sarajevo European Open“.

Ceremonija otvaranja održana je s početkom u 16 sati u dvorani hotela ”Hills” na Ilidži.

Predsjednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac je istakao da je ovaj turnir veliki događaj i da ovakva takmičenja i manifestacije u velikoj mjeri promoviraju sport u BiH.

Na otvaranju je bio i podršku organizatorima pružio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

U dvorani hotela na Ilidži danas i sutra nastupit će oko 350 džudista i džudistkinja iz 27 država, što je 20 više u odnosu na prvi turnir European Open koji je prošle godine organizovao nacionalni savez Bosne i Hercegovine.

U naredna dva dana boje Bosne i Hercegovine brani 15 takmičara, pet džudistkinja i deset džudista, a najveća očekivanja u bh. taboru imaju od Aleksandre Samardžić i Tonija Miletića.

Iz Džudo saveza Bosne i Hercegovine naglasili su da će pored European Opena i dva Evropa kupa za seniore i juniore u 2022. godini po drugi put organizovati Svjetsko prvenstvo za kadete i kadetkinje U18 (24. – 28. august), kao i Evropsko prvenstvo U23 (28. – 30. oktobar), također, drugi put.

Izvor: Agencije

Previous Srebrenica: U Veterinarskoj stanici “sređuju” papire za državljanstvo Srbije
Next Veliki bosanski vojvoda Hrvoje Vukčić - pobjeda nad Ugarima i osveta hrvatskom velikašu

You might also like

SPORT

U Sarajevu počinje Svjetsko prvenstvo u kickboxingu (Video)

Reprezentativci iz 59 zemalja odmjerit će snage na 22. svjetskom seniorskom prvenstvu u kickboxingu koje će biti održano u Sarajevu od 22. do 26. oktobra, istaknuto je na pres-konferenciji danas

SPORT

Španci snimili dokumentarni film o najboljem evropskom košarkašu

ACB, španska te ujedno i najkvalitetnija košarkaška liga u Evropi, premijerno prikazuje dokumentarni film BRATE o bosanskom košarkažu Džananu Musi. Naziv filma je na bosanskom – ‘Brate’. Musa je špansku

SPORT

Fudbal: Bosna i Hercegovina protiv Senegala u Francuskoj

  Nakon pobjede protiv Bugarske u Razgradu rezultatom 1:0 fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u francuskom Le Havreu odigrat će prijateljski duel protiv selekcije Senegala. Naš tim nije prikazao