Sarajevo European Open 2022: Na turniru vrhunski džudisti iz 27 zemalja

Sarajevo European Open 2022: Na turniru vrhunski džudisti iz 27 zemalja

U organizaciji Džudo saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu ovog vikenda održava se prestižni međunarodni turnir “Sarajevo European Open“.

Ceremonija otvaranja održana je s početkom u 16 sati u dvorani hotela ”Hills” na Ilidži.

Predsjednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac je istakao da je ovaj turnir veliki događaj i da ovakva takmičenja i manifestacije u velikoj mjeri promoviraju sport u BiH.

Na otvaranju je bio i podršku organizatorima pružio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

U dvorani hotela na Ilidži danas i sutra nastupit će oko 350 džudista i džudistkinja iz 27 država, što je 20 više u odnosu na prvi turnir European Open koji je prošle godine organizovao nacionalni savez Bosne i Hercegovine.

U naredna dva dana boje Bosne i Hercegovine brani 15 takmičara, pet džudistkinja i deset džudista, a najveća očekivanja u bh. taboru imaju od Aleksandre Samardžić i Tonija Miletića.

Iz Džudo saveza Bosne i Hercegovine naglasili su da će pored European Opena i dva Evropa kupa za seniore i juniore u 2022. godini po drugi put organizovati Svjetsko prvenstvo za kadete i kadetkinje U18 (24. – 28. august), kao i Evropsko prvenstvo U23 (28. – 30. oktobar), također, drugi put.

Izvor: Agencije

Previous Srebrenica: U Veterinarskoj stanici “sređuju” papire za državljanstvo Srbije
Next Veliki bosanski vojvoda Hrvoje Vukčić - pobjeda nad Ugarima i osveta hrvatskom velikašu

You might also like

SPORT

Bosanski rukometaši pred duel sa Njemačkom: Zalaganjem i borbenošću do plasmana na EP

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine ove sedmice čekaju dva veoma teška duela. Prvi sa Njemačkom u četvrtak u Bugojnu, a zatim

SPORT

Pjanić: Mi ćemo nastojati da startujemo sa šest bodova; pokušaćemo i Italiji uzeti bodove

  Miralem Pjanić je danas u hotelu „Austria & Bosnia“ na Ilidži odgovarao na pitanja medija. Vezista našeg „A“ tima sa nestrpljenjem očekuje naredne utakmice: „Skoncentrisani smo na utakmicu sa

SPORT

Olimpizam ponovo u Sarajevu: Najljepše želje domaćinima i sportašima EYOF-a

  Mlade sportaše cijelog svijeta će u narednih osam dana ugostiti olimpijsko Sarajevo. Duh i poruke olimpizma ponovno dolaze na Jahorinu, Bjelašnicu, Igman, među građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Olimpijski