Sarajevo je tokom ramazana jedno od najljepših mjesta u svijetu

Baščaršija u Sarajevu je prema ocjenama mnogih turističkih stručnjaka jedno od najljepših mjesta u svijetu, a ta ljepota naročito je naglašena tokom mjeseca ramazna.

Mnogi ugledni svjetski časopisi, među kojima je i Nacionalna Geografija, Baščaršiju tokom ramazna opisali su kao mjesto takve ljepote kakva se ne može vidjeti na drugim mjestima. Noćni ezani, zvekat kujundžija, vesela lica ljudi koji ispijaju kafu u ljetnim baštama očaraju i najveće cjepidlake, koje ovom biseru još nisu našle manu.

Dodaju li se sarajevskim ezanima zvona sa gradskih crkava i Katedrale srca Isusova, u evropskom Jerusalemu se niko ne može osjećati ugroženo, piše NAP.

Previous Lukomir: Posebne čari iftara u najvišem selu u Bosni i Hercegovini (FOTO)
Next Raskrinkavanje velikosrpske propagande: DETALJI IZ LAŽNOG SVJEDOČENJA PROTIV ORIĆA (VIDEO)

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Goraždanin Munir Kazagić ove godine utrostručio proizvodnju cvijeća

Pandemija koronavirusa ostavlja posljedice u svim segmentima života, ali da i to ne mora biti pravilo potvrđuje Goraždanin Munir Kazagić, vlasnik jedinog rasadnika cvijeća u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine.

BAŠTINA

Nacionalni spomenik: Najstarija kuća porodičnog življenja u Banjaluci – “Šeranića kuća” čeka obnovu

  Alen Šeranić, čija je majka bila posljednji stanar “Šeranića kuće”, ispričao je kako je cilj nasljednika da nakon obnove ovaj zaštićeni objekat bude održiv i da služi kao kulturno-istorijski

BH RAZGLEDNICA

Poruka iz Banjaluke: Moja zemljo, srećan ti Dan nezavisnosti!

–Srećan ti praznik moja zemljo! Srećan ti Dan nezavisnosti! Dobra si ti kakvi smo mi! Da upola budemo dobri kao ti i da se izborimo sa pola onih koji se