Sarajevo je tokom ramazana jedno od najljepših mjesta u svijetu

Baščaršija u Sarajevu je prema ocjenama mnogih turističkih stručnjaka jedno od najljepših mjesta u svijetu, a ta ljepota naročito je naglašena tokom mjeseca ramazna.

Mnogi ugledni svjetski časopisi, među kojima je i Nacionalna Geografija, Baščaršiju tokom ramazna opisali su kao mjesto takve ljepote kakva se ne može vidjeti na drugim mjestima. Noćni ezani, zvekat kujundžija, vesela lica ljudi koji ispijaju kafu u ljetnim baštama očaraju i najveće cjepidlake, koje ovom biseru još nisu našle manu.

Dodaju li se sarajevskim ezanima zvona sa gradskih crkava i Katedrale srca Isusova, u evropskom Jerusalemu se niko ne može osjećati ugroženo, piše NAP.

Previous Lukomir: Posebne čari iftara u najvišem selu u Bosni i Hercegovini (FOTO)
Next Raskrinkavanje velikosrpske propagande: DETALJI IZ LAŽNOG SVJEDOČENJA PROTIV ORIĆA (VIDEO)

You might also like

BH RAZGLEDNICA

U Kalesiji obilježen Dan državnosti, načelnik pozvao sve političare na jedinstvo

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima, predstavnici Općinskog vijeća, članovi i predstavnici boračkih udruženja i organizacija te predstavnici političkog i vjerskog života danas su polaganjem cvijeća i učenjem fatihe poginulim

BH RAZGLEDNICA

BLAGAJ (Video)

https://youtu.be/GVLf2pJqR68

BH RAZGLEDNICA

Kameni most u blizini Banje Luke: Omiljena destinacija penjača iz cijelog svijeta

Prirodni Kameni most ili u narodu poznat kao Djevojački most predstavlja prirodni fenomen koji se nalazi 20-tak kilometara od Banje Luke. Nastao je erozivnim djelovanjem vjetra koji je hiljadama godina probijao rupu u