Sarajevo: Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na otvorenom!

Sarajevo: Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na otvorenom!

 

Prvi mart-Dan nezavisnosti Bosne Hercegovine će po prvi  put  u Sarajevu svečano biti obilježen na otvorenom, raznolikim dnevnim zabavnim programom namijenjenim našim najmlađim sugrađanima, djeci Sarajeva, ali i svima ostalim raspoloženim za zabavu i druženje u večernjim satima, uz koncert grupe Regina.

Na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović 01. marta od 13:00  do 15:00 sati,  u svečanom dekoru  i u prazničnoj atmosferi,  svojim  nastupima  predškolski i školski horovi, mladi plesači i pjevači, folklorni ansambli, uz recitale i video prezentacije, zabavljat će sve koji dođu uveličati ovu prvomartovsku svečanu atmosferu.

Uz nastupe na pozornici, na Trgu će biti upriličeni i drugi zanimljivi i zabavni sadržaji.

Sa kositimiranim glumcima posjetitelji će moći napraviti zajedničke fotografije u posebno dizajniranim selfi kornerima, a naše popularne olimpijske maskote  Vučko i Groodvy dodatno će uveseljavati  posjetitelje.

Mališanima će biti zanimljiva druženja sa vatrogascima i policajcima na punktovima gdje će za njih biti postavljena ova namjenska vozila.

Uz osvježenje, dijelit će se i zastavice, baloni i slatkiši.

Na istom lokalitetu publika će u večernjim satima  uživati u muzičkim nastupima benda GONZO, od 19:00 do 20:00 sati, te grupe REGINA  u terminu od 20:00 do 21:30 sati.

Televizija Sarajevo će direktno prenositi dnevnu svečanost, a organizatori i domaćini, Vlada Kantona Sarajevo i Bosanski kulturni centar pozivaju sve sugrađane, pogotovo mališane i njihove roditelje, da dođu i budu dio ovog druženja i praznične zabave.

Previous Turska ima ponudu za izgradnju mreže autoputeva u Bosni i Hercegovini
Next Mojmilo: Eko-kuća i prelijepa zelena oaza nadomak Sarajeva

You might also like

NAŠI DANI

Vježba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na vojnom poligonu „Manjača“

Postrojavanjem i smotrom Bataljonske grupe lake pješadije (INF-L-BNG), deklarisane jedinice OS BiH, danas, 6. septembra 2021. godine u kasarni „Mika Bosnić“, u Centru za borbenu obuku na Manjači, počela je

NAŠI DANI

Nikšić: Gubitak Elektroprivrede biće preko 80 miliona KM

Elektroprivreda BiH u periodu januar-septembar 2023.godine, ostvarila je negativan finansijski rezultat u iznosu oko 50 miliona KM.  Trend negativnog poslovanja uzrokovanog energetskim, cjenovno-troškovnim i drugim okolnostima, biće nastavljen i do

NAŠI DANI

Komšić: Vlasti Rs-a moraju prestati s rušenjem imovine povratnika u Kozarcu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je vlasti entiteta Rs da poštuju Dejtonski mirovni sporazum odnosno Aneks 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma, s obzirom na to da se planiranom