Sarajevski Stari Grad: Načelnik Čengić u akciji – asfalt umjesto tradicionalne kaldrme

Sarajevski Stari Grad: Načelnik Čengić u akciji – asfalt umjesto tradicionalne kaldrme

Načelnik sarajevske općine Stari Grad pohvalio se asfaltiranjem ulica u ovom historijskom dijelu glavnog grada, ali javnost negoduje zbog načina na koji se to radi.

Naime, prepoznatljivu kaldrmu, vlast predvođena načelnikom Irfanom Čengićem mijenja – asfaltom!

-Danas je počela sanacija dijela ulice Za Beglukom – plato Širokača, a načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Irfan Čengić, je lično posjetio lokaciju radova.

“Rekli su da nećemo uraditi ništa za 10 mjeseci. Jeste teško, ali ovo je već treća ulica na kojoj smo počeli radove ove sezone. Ranije su počeli radovi na sanaciji ulica Dženitića čikma i Niže banje. Iako smo naslijedili vrlo malo spremnih projekata, vrijedno radimo da i u ovih 10 mjeseci započnemo i realizujemo projekte”, naglasio je jučer načelnik Čengić. 

Foto: Općina Stari Grad

Rekao je da se nakon ove tri ulice očekuje sanacija još desetine ulica ove sezone, sve u skladu sa planom i budžetom.

“Iako ja lično volim kocku na putu, zbog zahtjeva građana, na ovoj lokaciji će kocku zamjeniti asfalt, dok će postojeća kocka biti iskorištena za neki od naših projekta izgradnje sportsko rekreacijskih zona”, istakao je načelnik Čengić.

Načelnik bi morao znati više o tradiciji i prepoznatljivosti lokalne zajednice koju predvodi. Stari Grad nije samo općina, Stari Grad je srce i duša Sarajeva i zaslužuje pažljiviji odnos.

Previous Proljetna akcija čišćenja obale jezera Modrac
Next Iran pokrenuo napad bespilotnim letjelicama na Izrael

You might also like

NAŠI DANI

Predsjednik Udruženja logoraša Mostar pisao izraelskom ambasadoru

Predsjednik Udruženja logoraša Mostar Emir Hajdarović uputio je uime tog udruženja u ponedjeljak otvoreno pismo ambasadoru Države Izrael za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Tirani Noahu Galu Gendleru, a povodom

NAŠI DANI

Dr. Senadin Lavić, ugledni sarajevski profesor, novi član Demokratske fronte

Danas je pristupnicu kao novi član Demokratske fronte, potpisao Dr. Senadin Lavić, profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Dobrodošlicu profesoru Laviću su poželjeli Željko Komšić, Predsjednik DF, Dženan Đonlagić,  Generalni

NAŠI DANI

Marjanović postao službenik Vlade RH

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i predsjednik stranke Za nove generacije Damir Marjanović imenovan je za direktora Instituta za antropologiju Zagreb čiji je osnivač Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske,