Sarajevsko naselje Alipašino polje dobija direktni spoj na Autoput A1

Sarajevsko naselje Alipašino polje dobija direktni spoj na Autoput A1

Projektom je predviđena izgradnja IX transferzale sa rekonstrukcijom postojećih raskrsnica sa ulicama Džemala Bijedića i Safeta Zajke.

Gradi se i kružni tok u ulici Džemala Bijedića, a koji se gradi na spoju sa ulicom Ive Andrića. On će biti povezan sa Devetom transverzalom.

Pored izgradnje kružnog toka sa dvije saobraćajne trake, planirana je i izgradnja pješačkih staza na kružnoj raskrsnici sa razdjelnim zelenim ostrvom.

Osim toga, predviđena je rekonstrukcija raskrsnice ulica Džemala Bijedića i Halilovići kod TC FIS . Radit će se kolovozna konstrukcija namijenjena za teško saobraćajno opterećenje, kao i rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove javne rasvjete u zoni kružne raskrnice saobraćaja, te saobraćajna signalizacija.

Novi Grad Sarajevo će i iz ovog dijela biti povezan sa autoputem preko Devete transverzale koja će biti završena u ovoj godini.

U nastavku pogledajte trenutno stanje na gradilištu:

Izvor: sa-c.net/4Life

Previous Đurđevdan obilježen na Trgu slobode u Tuzli
Next Razočarani Rimac nakon propalog projekta u rodnom kraju: Zar stvarno mislite da je meni potrebno da zaradim na šumi u Livnu?

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Sarajevo – građani i turisti preplavili ulice glavnog grada, i danas u zraku praznična atmosfera (FOTO)

Brojni građani i turisti preplavili su danas ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine, uživajući drugog dana Ramazanskog bajrama u lijepom i toplom vremenu. Foto Fena.

BH RAZGLEDNICA

Na farmi Langića na obroncima Vlašića je 40 grla krava i ovaca, i dnevno se isporuči 350-400 litara mlijeka

Nastavljajući obilazak povratničkih porodica, predstavnici Unije za održivi povratak i integracije u BiH (UZOPI) posjetili su porodicu Langić, u travničkom selu Vitovlje koje se nalazi na obroncima Vlašića, gdje u

BH RAZGLEDNICA

Snijeg na Prokoškom jezeru

Prvi ovosezonski snijeg počeo je padati jutros na Prokoškom jezeru. Tek što je nastupila jesen a fojnički dragulj je obijelio.