Šarović: Dodik i njegova politika najveća prijetnja opstanku i budućnosti RS-a

Šarović: Dodik i njegova politika najveća prijetnja opstanku i budućnosti RS-a

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je danas da su Milorad Dodik i njegova politika najveća prijetnja za opstanak i budućnost RS-a.

– On (Dodik) RS poistovjećuje sa sobom, a on nije RS. On može da govori u svoje ime i ne predstavlja cijeli RS i napad na njega nije napad na Republiku i kritika njega nije kritika RS – kazao je Šarović na pres-konferenciji u Istočnom Sarajevu.


U osvrtu na Dodikove opetovane kritike i optužbe na račun SDS-a i njega lično, lider ove stranke je podsjetio da je usljed aktuelne politike vlasti s Dodikom na čelu iz RS-a u ovoj godini otišlo 50.000 ljudi, nezadovoljnih životom u tom bh. entitetu.


– Dodik to pitanje gura pod tepih i ne daje nikakve odgovore. On je navikao da napada, ali mislim da je došlo vrijeme da on mora da daje odgovore i imat će prilike da se brani u narednom periodu – ističe Šarović, ocijenivši kako Dodik, prije svega, brine brigu o vlastitom opstanku i novom mandatu, umjesto brige o RS-u.


Na Dodikove optužbe i spočitavanje u vezi s “devastacijom Dejtona”, Šarović je podsjetio da je Dodik upravo na devastaciji tog sporazuma i na “pepelu SDS-a” došao na vlast, te da on nije isti prije 15 godina i danas.


Potcrtao je, istovremeno, kako je “Dodik ekspert za krize i haos, a ne za rješenja koja bi odgovarala RS-u i narodu u RS-u”.


– Ta politika krize koju on stalno proizvodi, kao što proizvodi neprijatelje i prizivanje katastrofa mora da prestane – upozorio je Šarović, podsjećajući na period “Dodikovog dodvoravanja Amerikancima i Evropljanima, a danas se šepuri nekim svojim patrotizmom”.

Odgovarajući na novinarski upit u vezi s Dodikovom idejom o trećem entitetu i njegovom tvrdnjom “da bez tri entiteta nema BiH”, Šarović navodi kako Dodik nepotrebno “čačka” tamo gdje ne treba i doliva ulje na vatru, te da nije njegovo da se petlja u tako nešto, poručivši da takve stvari mogu da budu na štetu RS-a. 

Previous Za 10. januar najavljeni probosanski mirovni protesti u Briselu i Londonu
Next Naučnici: Izgleda da je omikron manje ozbiljna varijanta koronavirusa

You might also like

NAŠI DANI

Vulin: Znate li vi šta je srpski svet? Pa glava je mala cijena za tako nešto

Aleksandar Vulin, donedavni šef srbijanske Bezbjedonosno-informativne agencije (BIA), gostujući na televiziji PINK, kazao je da ga te sankcije ne pogađaju u ekonomskom smislu. “Mene sankcije pogađaju u političkom i moralnom

RIJEČ-

MAJKA IZETA NANIĆA: Srce se stegne, a onda mi dođe ponos…

Molim dragog Boga da se sa svojim sinom, svojim vitezom, mojim Izetom sretnem kad umrem. Nije mi žao ni mrijet, a ne prođe dan da ne zamolim da ga makar

NAŠI DANI

Genijalan odgovor na provokativne bilborde “PRAVOnaSLAVLJE“

Bilbordi sa porukom “PRAVOnaSLAVLJE“ postavljeni širom RS-a uoči proslave 9. januara, a koji jasno asocijaraju na pravoslavni karakter tog neustavnog praznika, su dobili i svojevrstan odgovor. Imajući u vidu da