Šarović: Dodik i njegova politika najveća prijetnja opstanku i budućnosti RS-a

Šarović: Dodik i njegova politika najveća prijetnja opstanku i budućnosti RS-a

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je danas da su Milorad Dodik i njegova politika najveća prijetnja za opstanak i budućnost RS-a.

– On (Dodik) RS poistovjećuje sa sobom, a on nije RS. On može da govori u svoje ime i ne predstavlja cijeli RS i napad na njega nije napad na Republiku i kritika njega nije kritika RS – kazao je Šarović na pres-konferenciji u Istočnom Sarajevu.


U osvrtu na Dodikove opetovane kritike i optužbe na račun SDS-a i njega lično, lider ove stranke je podsjetio da je usljed aktuelne politike vlasti s Dodikom na čelu iz RS-a u ovoj godini otišlo 50.000 ljudi, nezadovoljnih životom u tom bh. entitetu.


– Dodik to pitanje gura pod tepih i ne daje nikakve odgovore. On je navikao da napada, ali mislim da je došlo vrijeme da on mora da daje odgovore i imat će prilike da se brani u narednom periodu – ističe Šarović, ocijenivši kako Dodik, prije svega, brine brigu o vlastitom opstanku i novom mandatu, umjesto brige o RS-u.


Na Dodikove optužbe i spočitavanje u vezi s “devastacijom Dejtona”, Šarović je podsjetio da je Dodik upravo na devastaciji tog sporazuma i na “pepelu SDS-a” došao na vlast, te da on nije isti prije 15 godina i danas.


Potcrtao je, istovremeno, kako je “Dodik ekspert za krize i haos, a ne za rješenja koja bi odgovarala RS-u i narodu u RS-u”.


– Ta politika krize koju on stalno proizvodi, kao što proizvodi neprijatelje i prizivanje katastrofa mora da prestane – upozorio je Šarović, podsjećajući na period “Dodikovog dodvoravanja Amerikancima i Evropljanima, a danas se šepuri nekim svojim patrotizmom”.

Odgovarajući na novinarski upit u vezi s Dodikovom idejom o trećem entitetu i njegovom tvrdnjom “da bez tri entiteta nema BiH”, Šarović navodi kako Dodik nepotrebno “čačka” tamo gdje ne treba i doliva ulje na vatru, te da nije njegovo da se petlja u tako nešto, poručivši da takve stvari mogu da budu na štetu RS-a. 

Previous Za 10. januar najavljeni probosanski mirovni protesti u Briselu i Londonu
Next Naučnici: Izgleda da je omikron manje ozbiljna varijanta koronavirusa

You might also like

NAŠI DANI

Hava Tatarević, simbol bosanske majke, dobitnica “Povelje Kulina bana”

Direktor Arhiva Federacije Bosne i Hercegovine Adamir Jerković uručio je danas “Povelju Kulina bana” simbolu bosanske majke Havi Tatarević i majkama BiH, “žrtvama agresije na hiljadugodišnju državu Bosnu i suverenu

NAŠI DANI

Gradačac: Održana manifestacija “Dova za domovinu”

Uz prigodan vjerski program, historijski čas i učenjem „dove za domovinu“ danas je na spomen obilježju borcima Armije RBiH, „Ljiljan“ na koti Bandera u Gradačcu održana manifestacija kojom je obilježena

NAŠI DANI

Nazire se završetak radova na dogradnji i rekonstrukciji Gradske dvorane u Bihaću

 Projekat dogradnje i rekonstrukcije sportske dvorane “Luke” u Bihaću napokon je u završnoj fazi realizacije, nakon sada već višemjesečnih sporova sa bivšim glavnim izvođačem radova, javlj Fena. – Glavnom izvođaču