Savo Milošević više nije selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine

Savo Milošević više nije selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine

Dosadašnji selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević u narednom periodu više neće obnašati ovu dužnost.

Nakon isteka ugovora ovog stručnjaka sa NS/FS BiH, Milošević prestaje biti selektor naše najbolje selekcije.

Reprezentaciju je preuzeo u septembru 2023. godine, te je „Zmajeve“ sa klupe predvodio u završnici kvalifikacija i u utakmici baraža za EURO 2024 protiv Ukrajine, nakon koje naš tim nije uspio da ostvari plasman na veliko takmičenje.

NS/FS BiH se zahvaljuje Savi Miloševiću na predanom radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u reprezentaciji BiH, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere – saopćili su iz Saveza.

Savez još nije zvanično objavio ime novog selektora. Prema pisanju medija, Sergej Barbarez novi je selektor Zmajeva. Proslavljeni bosanski reprezentativac napokon će dobiti priliku, kao i još neka dobro poznata imena, bivši bosanski reprezentativci (Spahić, Bajramović, Ibišević, Papac… ), koji bi trebala biti u stručnom štabu A selekcije.

Previous "'Srpski svet' nema druge nego krvave temelje, Rezolucija o Srebrenici ih udaljava od pobjede u nedovršenom ratu"
Next Semberija: 50 posto učenika nakon školovanja odlazi u inostranstvo

You might also like

SPORT

Bošnjakinja Zećira Mušović ‘ukrala show’ u eliminaciji favorizovanog US tima sa SP-a za žene

Američki ženski fudbalski tim (USWNT), aktuelni šampioni od 2015. godine, ispali su sa Svjetskog prvenstva za žene – uglavnom zahvaljujući izvanrednom golmanskom učinku Zećire Mušović – golmanice Švedske. Napravila je

SPORT

Sara Bečarević hrabra djevojčica iz Visokog: Uprkos invaliditetu niže uspjehe u ritmičkoj gimnastici

Da se upornost, trud i rad isplate dokaz je 14-godišnja Sara Bečarević iz Visokog, u Bosni i Hercegovini. Iako je rođena bez donjeg dijela lijeve ruke, to je nije spriječilo

SPORT

Lana Pudar u još jednom finalu Svjetskog kupa

Lana Pudar upravo je otplivala svoju kvalifikacijsku utrku u disciplini 100m delfin u vremenu 59.11, plasiravši se u finale Svjetskog kupa u Budimpešti. Lana je bila druga u svojoj kvalifikacijskoj