Septembarski dani slobode u Bosanskoj Krupi

Septembarski dani slobode u Bosanskoj Krupi

17. septembra 1995. godine, borci i starješine 511. slavne, 505. viteške i 503. slavne u sadejstvu sa drugim jedinicama 5. korpusa oslobodile su Bosansku Krupu.

Ove se godine navršava 29. godišnjica formiranja 511. slavne bbr. i 26. godišnjica oslobođenja Bosanske Krupe, a obilježiti će se bogatim programom.

U ponedjeljak, 23.08.2021.godine, održan je sastanak Organizacionog odbora sačinjenog od pripadnika 511. slavne brdske brigade i predstavnika Općine. Nakon razmjene mišljenja i prijedloga oko organizacije manifestacije „Septembarski dani slobode“, dogovoreno je nekoliko događaja kojim bi se ova manifestacija prikladno obilježila od kojih trenutno izdvajamo:

     28.– 29. august

09:30 sati       Memorijalni turnir u boćanju „Mirsad Crnkić“

     1. septembar – Dan 511. slavne brdske brigade

10:00 sati –    Obilazak spomen-obilježja i šehidskih mezarja u Bosanskoj Krupi i okolnim općinama i gradovima

17:00 sati –     Obilazak Centralnog spomen-obilježja povodom Dana 511. slavne bbr.

17:30 sati –    Izložba ratne opreme i eksponata iz odbrambeno-oslobodilačkog rata (šetalište Kej)

18:00 sati –    Centralna manifestacija – druženje boraca 511. slavne bbr. uz kulturno-zabavni program i obraćanje zvanica (Male ade)

      4. septembar

08:00 sati – 14. Biciklistički maraton „Stazama 511. slavne“ (Trg Alije Izetbegovića)

Pozivaju se pripadnici 511. slavne, porodice šehida i poginulih boraca, članovi sportskih kolektiva i drugih udruženja, svi građani Bosanske Krupe, da učešćem u programskim sadržajima, odaju dužno poštovanje brigadi i oslobodiocima Bosanske Krupe i Bosne i Hercegovine.

Previous U Sarajevu obilježena 26. godišnjica stradanja građana u masakru kod Gradske tržnice
Next Protesti mještana Željeznog Polja zbog sječe šume

You might also like

NAŠI DANI

Bacanjem ruža niz liticu obilježena 26. godišnjica zločina na Korićanskim stijenama

  Dvije stotine ruža bačeno je s litice na lokalitetu Korićanskih stijena na Vlašiću, gdje je 21. augusta 1992. godine strijeljano najmanje 200 bošnjačkih i hrvatskih muškaraca, javlja Anadolu Agency

NAŠI DANI

Lideri NATO-a: Povećati podršku Bosni i Hercegovini i Gruziji zbog ruskih prijetnji

Lideri Sjevernoatlantskog saveza (NATO) odlučili su u četvrtak da potvrde dugoročnu odbrambenu poziciju alijanse na istočnom krilu i da upute dalju podršku Ukrajini koja je suočena s ratom koji je

NAŠI DANI

Biciklisti iz Bihaća stigli na mezar Alije Izetbegovića

  Biciklisti kluba “Japod” iz Bihaća stigli su večeras na mezarje Kovači u okviru Drugog biciklističkog maratona “Alija Izetbegović” koji su organizirali na relaciji od Bihaća do Sarajeva povodom 12.