Sinovi Dodika i Vučića u društvu poznatih beogradskih kriminalaca

Sinovi Dodika i Vučića u društvu poznatih beogradskih kriminalaca

Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ponovo je bio u društvu huligana i članova ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, o čemu svjedoči fotografija koja je objavljena na društvenim mrežama 9. januara. Sa članovima ove kriminalne grupe predsjednikov (Vučićev) sin uslikan je i 2018. na svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, a tada je Aleksandar Vučić kazao da se on u ovom društvu našao slučajno.

Na fotografiji koja se pojavila u javnosti Danilo Vučić sjedi za stolom sa još 12 osoba među kojima su Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi i Nemanja Srećković, članovi nasilne huligansko kriminalne skupine „Janjičari“.

Za stolom su, kako se vidi na fotografiji, sjedili i Zvezdan Terzić, generalni direktor „Crvene zvezde“, Igor Dodik, sin člana predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, i Vuk Radivojević, direktor u sportskom klubu „Igokea“. Fotografija je nastala u Banjaluci gdje je proslavljan, Ustavnim sudom osporeni, Dan entiteta Republike srpske.

Vidojević i Srećković su članovi ekipe koju je nekada predvodio čuveni ubijeni kriminalac Aleksandar Stanković – Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ poznate po nasilju i kriminalu. Ova grupa obezbjeđuje beogradske noćne klubove i splavove, prodaje drogu, a učestvuje u tučama, pucnjavama i čak ubistvima.

Vidojeviću, koji sjedi dva mjesta od predsjednikovog sina, trenutno se sudi zbog demoliranja kluba „Komitet“ u Beton hali, a protiv njega vođeni su postupci i za razbojništvo i nedozvoljeno nošenje oružja. U maju 2018, postao je vlasnik firme koja se bavi poslovima privatnog obezbjeđenja, a preuzeo ju je od djevojke ubijenog Stankovića. 

Novinari KRIK-a sreli su 10. januara Vidojevića u sudu, gdje je došao kao optuženi u slučaju rasturanja beogradskog kluba „Komitet“, i pitali ga o tome u kakvim odnosima je sa predsjednikovim sinom, ali je on odbio da odgovori.

Sa desne strane Danila Vučića, četiri mjesta dalje sjedi Nemanja Srećković. On je bio član skupštine fudbalskog kluba Partizan 2016. Na njegovim fotografijama koje su ranije objavljivane vidi se da na lijevoj mišici ima tetovažu ubijenog bivšeg šefa Stankovića.

Prije godinu i po dana predsjednikov sin našao se u istom društvu – sa Vidojevićem, Srećkovićem i Borisom Karapandžićem, još jednim članom Stankovićeve ekipe, ranije osuđivanim za trgovinu drogom, držanje oružja i razbijanje kafića „Holivud“ u vlasništvu bivšeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića. Oni su uslikani dok navijaju na svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji. 

Objavljivanje vesti o susretu njegovog sina sa kriminalcima, Aleksandar Vučić okarakterisao je tada kao napad na njega i njegovu porodicu. 

„Da mu ja sad objašnjavam što su ga napali što je išao da navija za Srbiju i što je vikao: ’Ja te volim Srbijo!’ i što kaže: ’Na tri mjesta od njega je bio neki koji mu se ne sviđa navijač Partizana’. Uzgred moj sin nije navijač Partizana“, rekao je tada Vučić.

„Janjičari“

Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, podsjetimo, nekadašnji vođa navijačke grupe „Janjičari“, osuđen je 2013. kao predvodnik grupe koja je prodavala drogu, međutim, nikada nije otišao u zatvor. Sud mu je čak 12 puta odložio služenje zatvorske kazne pošto je donosio ljekarska uvjerenja da je navodno lošeg zdravlja, kako je KRIK ranije otkrio. 

U isto vrijeme on se redovno pojavljivao na utakmicama gdje je predvodio grupu huligana i učestvovao u tučama. 

Nakon njegovog ubistva 2016. upravljanje grupom je preuzeo njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk kome se takođe sudilo zbog teških krivičnih djela, među kojima je i pomaganje pri ubistvu Vlastimira Miloševića, za šta je oslobođen.  

„Janjičari“ imaju veze u policiji i vladajućoj partiji. 

Osim što se njegov sin druži sa njima, članovi ove grupe obezbjeđivali su i inauguraciju predsjednika Vučića, kada su nasilno izbacili novinare sa ovog događaja. Pucanje su vježbali u vojnoj streljani u društvu generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, prema tvrdnji Vojnog sindikata Srbije. 

Više fotografija objavljenih u javnosti pokazuju i da se druže sa pripadnikom Žandarmerije Nenadom Vučkovićem Vučkom, koji je ranije bio blizak bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović.

Previous Elvedin Halilović uzgoji 500 papagaja tokom jedne sezone
Next Olimpijadi 2030. domaćin i Sarajevo?

You might also like

OTPOR BOSNE

Godišnjica Drugog korpusa ARBiH – Komandant Šadić: Ponosni smo što smo stali u odbranu naše domovine (FOTO)

Drugi korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine danas obilježava 23 godine od svog formiranja. Polaganjem cvijeća i vijenaca na spomen kompleksu Slanja Banja u Tuzli, pripadnici i komandanti ovog Korpusa,

NAŠI DANI

Bosanski građani iz dijaspore pozvani da ne dolaze u domovinu bez prijeke potrebe

Na vanrednoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine povodom sprečavanja širenja korona virusa doneseno je 18 zaključaka, među kojima je i onaj da se bosanskohercegovački građani u dijaspori pozovu da ne

NAŠI DANI

‘Merhamet’ dijeli pomoć i u Siriji

Volonteri Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” uveliko su prisutni na terenu u zemljotresom razorenim područjima na jugu Turske i sjeveru Sirije gdje zajedno s partnerima turske organizacije IHH dijele obroke i